Kort, korter, kortst: de mini-jurk is weer helemaal hip

Je mag je benen weer laten zien.

Met het heerlijke weer van de afgelopen dagen kunnen wij niet wachten tot het zomer is. Lekker op het terras met een fleurig jurkje, wij hebben er nu al zin in. En we weten al wat we dan aan gaan doen, de mini-jurk is namelijk terug van weggeweest.

Mini-jurk

Helemaal passé waren de mini dresses nooit, maar de afgelopen jaren zagen we de midi– en maxi-jurken massaal aan populariteit toenemen. Na twee jaar van lockdowns en joggingpakken mogen de benen echter weer gezien worden en is de mini-jurk weer helemaal hip.

We spotten de mini-jurk onlangs al op de catwalk van Nensi Dojaka, die recentelijk de LVMH-prijs won. Tijdens de Autumn/Winter 2022-show verschenen de modellen in de kortste en meest sexy creaties en dat heeft menig influencer geïnspireerd om hun favoriete mini-jurken uit de kast te halen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MATILDA DJERF (@matildadjerf)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door alyssa coscarelli (@alyssainthecity)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kiana Portman (@kianaportman)

Sexy

Als het op de mini-jurk aankomt, mag het best een beetje sexy dit jaar. Denk aan een prachtig decolleté, risky cut-outs à la Matilda Djerf of een figure hugging jurk zoals die van Kiana Portman.

Liever wat meer bedekt? Ook dat kan prima met een mini-jurk. Neem een voorbeeld aan Moderosa en draag een oversized blazer over het jurkje en maak de look af met chunky boots of bijvoorbeeld loafers.

Bron: Stylist | Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws