Marie Claires weekendtips

Van interieur shoppen tot een film met een belangrijke boodschap.

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag iets doen? Marie Claire tipt! Dit wil je aankomend weekend niet missen.

Interieur shoppen

We all know hoe geweldig de items van FEST zijn. Het liefst proppen we heel ons huis vol met items van dit merk, maar daar wordt je bankrekening iets minder vrolijk van. Al geldt dat niet voor dit weekend. Dit weekend vindt namelijk de FEST Archive Sale plaats in het Transformatorhuis op het Westergasterrein in Amsterdam.

Wat je hier kan shoppen? De o zo populaire banken van het interieurmerk, in verschillende soorten en maten. Maar ook eyecatchers als gekleurde fauteuils en kleurrijke plateau-bijzettafels. En dat allemaal met kortingen die oplopen tot 70 procent. Naast de meubels zijn er ook vele woonaccessoires waaronder kussens, vazen, kaarsen en verlichting. We like.

Wanneer: 
4 t/m 6 maart
10:00 – 18:00

Waar:
De Gashouder op het Westergasterrein in Amsterdam

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door FEST (@festamsterdam)

Skin scan

Ben je een skincare liefhebber, dan weet je natuurlijk al wat er zo geweldig is aan de producten van Paula’s Choice. Wil je kennis maken met de producten? Dan moet je dit weekend in de Bijenkorf Amsterdam zijn. Van 1 tot en met 20 maart vind je hier een Paula’s Choice pop-up store waar je een gratis skin scan uit kunt laten voeren. Vervolgens wordt er een huidverzorgingsroutine op maat samengesteld, zodat je jouw recipe for glowing skin kunt ontdekken (en vervolgens ook meteen kunt shoppen). Daar worden we blij van.

De Skin Scanner maakt foto’s van de huid die zelfs de onderliggende huidlagen laten zien. Hierdoor kan er meer te weten worden gekomen over de zonneschade, poriën en vochthuishouding van de huid. Zo zie je precies waar jouw huid behoefte aan heeft.

Wanneer: 
1 t/m 20 maart

Waar:
De Bijenkorf, Amsterdam

Donbass

Je kunt dit weekend ook een bezoekje brengen aan een filmtheater. In samenwerking met Imagine Filmdistributie vertonen diverse filmtheaters vanaf 3 maart de film Donbass van regisseur Sergei Loznitsa. Extra fijn: de volledige opbrengst van de voorstellingen gaat naar Giro 999 van Stichting Vluchteling, deze dagen speciaal opengesteld voor vluchtelingen uit Oekraïne.

Wanneer oorlog vrede wordt genoemd, propaganda tot waarheid wordt gebombardeerd en haat tot liefde wordt verheven, dan begint het leven op de dood te lijken. Regisseur Sergei Loznitsa geeft een ‘praktische handleiding’ voor het overleven in zo’n hel. In dit geval heeft die hel een specifieke naam: het Oost-Oekraïense Donbass, waar criminele bendes, het lokale leger en Russische troepen elkaar bevechten op straat. Overal heerst angst, woede en argwaan, maar wat is echt en wat is fake news? Met acteurs en inwoners van de regio herschept Loznitsa filmpjes die rondgaan op social media om te tonen dat de waarheid vaak wonderlijker is dan fictie.

Andere fijne kijktips

Liever een weekendje thuisblijven? Ook dan hoef je je niet te vervelen. Afgelopen week verschenen er namelijk weer tal van films en series op de streamingdiensten. Zo kijk je nu de finale van Love is Blind op Netflix en de spannende serie Wolf Like Me op Prime. Op Videoland is de bijzondere film Wonder te zien én kun je het 22e en 23e seizoen van The Bachelor USA bingen. Kortom, genoeg te zien en te doen!

Beeld: BrunoPress, Instagram, YouTube

Laatste nieuws