Cameron Diaz blikt terug op filmcarrière en praat openhartig over vrouwenhaat in de industrie

In 2018 stopte de actrice met acteren.

Lees ook

Een aantal jaar geleden maakte Cameron Diaz de keuze om te stoppen met acteren. De ex-actrice wilde zich focussen op andere aspecten in haar leven. In een podcast blikt ze nu terug op de filmindustrie en de misogynie waar ze tijdens haar carrière mee te maken kreeg.

Vrouwenhaat in Hollywood

Het is al jaren een gegeven dat de filmindustrie hard is, maar we weten ook dat wat er achter de schermen speelt lang niet altijd door de beugel kan. Ook Cameron Diaz kreeg te maken met veel misogynie tijdens haar acteercarrière, zo deelt ze in de podcast Rule Breakers van Michelle Visage.

“Het was de nineties, de vroege zeroes. Er was zoveel, zoveel vrouwenhaat. En de mate van uitbuiting… het vond plaats in de gehele industrie”, vertelt Cameron. Host Michelle, die zelf ook in de industrie werkt, herinnerde zich hoe ongebreideld seksisme in die tijd was en dat ze het zelf vaak weglachte, iets wat Cameron herkent. Ook zij negeerde het gedrag destijds en wuifde het lachend weg. “Het was normaal om daar maar om te lachen om er ongedeerd doorheen te komen.”

Roem

Later in het gesprek met de podcasthost bekent Cameron dat ze de rol van Natalie in Charlies Angels en die van Fiona in Shrek aannam, omdat ze wat afweken van de ’typische’ verhaallijnen voor vrouwen. Ook doet ze uit de doeken wat de roem met haar deed: het gaf haar soms het gevoel dat ze een kind was. “Fame is erg infantiel”, vertelde ze daarover. “Ze behandelen je alsof je erg dierbaar bent en je niets zelf kunt doen. Alles moet voor je gedaan worden. Het ontneemt je het gevoel van autonomie en het vermogen om voor jezelf te zorgen.”

In 2014 kreeg Cameron Diaz een relatie met haar now-husband Benji Madden. In 2018 stopte de toenmalige actrice met acteren en een jaar later verwelkomden Cameron en Benji hun eerste kindje samen, dochter Radix. “Ik vind het heerlijk om een moeder te zijn. Het is het beste, beste, beste deel van mijn leven”, vertelde ze daar toen over tijdens een interview met Gucci Westman. “Ik ben zo dankbaar en ik heb zoveel geluk om het met Benji te doen.”

Bron: Her, Rule Breakers | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook