Heerlijke recepten om te maken als je (deze week) geen vlees eet

Deze week staat in het teken van de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel.

Het kan je vast niet zijn ontgaan: maandag ging de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel van start. Doe je mee, maar heb je momenteel weinig inspiratie voor het avondeten? Wij inspireren je dan graag met de volgende foolproof recepten.

Enchiladas van wortel wraps met courgette en pompoenpitten

Ingrediënten:
voor 4 personen

  • 2 wortels
  • 1 verpakking Santa Maria Wortel Tortilla Wrap Medium
  • 1 courgette
  • 1 limoen
  • 1 zak sla
  • 120 g zwarte bonen
  • 50 g pompoenpitten 
  • 1 el olie

Voor de enchiladasaus: 

  • 1 zakje Santa Maria Enchilada Seasoning Mix
  • 400 g passata tomaten
  • 150 g (plantaardige variatie op) belegen kaas, geraspt
  • 100 ml water

Zo maak je het: 

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Begin met de enchiladasaus: meng de passata, Enchilada Seasoning Mix, het water en de (plantaardige variatie op) geraspte kaas in een kom. Bewaar wat van de kaas om de enchiladas mee te garneren.
  • Snijd de courgette in kleine blokjes en rasp de 2 wortels grof.
  • Verhit wat olie in de pan en bak de courgette goudbruin. Voeg 1 geraspte wortel, de bonen en pompoenpitten toe. Roer voorzichtig en zet het vuur lager.
  • Schenk ¾ van de enchiladasaus erbij en laat de vulling pruttelen tot de kaas gesmolten is.
  • Verdeel de vulling over de tortilla’s, vouw ze dicht en leg ze in een ovenvaste vorm.
  • Verdeel de rest van de enchiladasaus over de enchiladas en bestrooi met de rest van de kaas. Garneer met wat pompoenpitten.
  • Gratineer in de oven voor ongeveer 10-15 minuten tot de bovenkant mooi goudbruin en krokant is.
  • Meng ondertussen het zakje sla met de tweede geraspte wortel, wat pompoenpitten, wat limoensap en olie.
  • Serveer de enchiladas met de salade.

Curry ramen noedelsoep met paprika, Pulled Oats en sugersnaps

Ingrediënten
voor 4 personen

  • 2 rode paprika’s
  • 1 grote ui 
  • 1 bosui
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 stukje gember van circa 1 cm
  • 1 limoen
  • 350 gram Pulled Oats® Naturel
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 200 gram sugarsnaps
  • 180 gram ramen noedels
  • 800 ml groentebouillon
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 el rode currypasta
  • verse koriander
  • sesamzaad

Zo maak je het: 

  • Snijd de knoflook, ui, gember en paprika in stukken.
  • Verwijder de puntjes van de sugarsnaps en snijd de kastanjechampignons in plakjes.
  • Verhit een soeppan op het vuur met een scheutje olie en bak hierin de knoflook, ui, gember en paprika.
  • Voeg vervolgens de currypasta toe en bak deze even mee. Doe de groentebouillon er daarna bij en laat het geheel circa 20 minuten zachtjes koken.
  • Kook ondertussen de sugarsnaps gaar in een klein laagje water en bereid de noedels volgens de verpakking.
  • Kruid de Pulled Oats met peper en zout. Verhit een andere pan op het vuur met een ruime hoeveelheid olie en bak hierin de Pulled Oats totdat deze lekker krokant zijn. Voeg na 3 minuten de kastanjechampignons toe en bak mee.
  • Doe de ingrediënten voor de soep in een blender of gebruik een staafmixer om de soep glad te maken. Voeg de kokosmelk toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de soep over de kommen en schep hierop de noedels, sugarsnaps, gebakken champignons en Pulled Oats en garneer met wat verse koriander, limoen, sesamzaad en bosui.

Mediterraanse spaghetti met cherrytomaatjes en rucola

Ingrediënten: 

  • 1 verpakking Basis Mediterraan vegetarisch 
  • 400 g Provençaalse wokgroenten
  • 400 g Honig Volkoren Spaghetti
  • 250 g cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 80 g rucola
  • 15 g basilicum, grof gehakt
  • 150 ml water

Zo maak je het: 

  • Kook de pasta zoals op de verpakking ervan is aangegeven.
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan. Bak de wokgroenten ca. 2 tot 3 minuten. Voeg daarna de gehalveerde cherrytomaatjes toe.
  • Voeg 150 ml water en Honig basis voor Macaroni en Spaghetti Mediterraan toe. Verhit het geheel al omscheppend ca. 1 minuut. 
  • Voeg de pasta toe. Verwarm deze kort mee en serveer de pasta met daaroverheen de geraspte kaas en de rucola. 

Openingsbeeld: Tima Miroshnichenko | Receptbronnen en beeld: Santa Maria, Gold&Green 

Laatste nieuws