De trends voor de winter van 2022/23: veel tweed en felle kleurcombinaties

Chanel heeft de trends voor komende winter vast gezet!

Gisteravond was het zover: de Fall Winter 2022/23 Ready-to-Wear show van Chanel. Op de runway zagen we de looks, creaties en trends voor het aankomende winterseizoen. En we kunnen één ding zeker stellen: het wordt allesbehalve een saai seizoen.

Tweed en felle kleuren

Allereerst was het decor van Chanel al iets om u tegen te zeggen. De muren van The Grand Palais Éphémère waren volledig bedekt met het iconische tweed van Chanel. En daar bleef het niet bij, de stoelen in de zaal waren voorzien van tweed in een roze kleur en de runway was volledig belegd met een prachtige lichtgroene stof.

Obviously was dit een kleine hint naar de collectie die Chanel deze avond presenteerde. Kleuren als lichtroze, groen en blauw voerden namelijk de boventoon. Deze kleuren werden gecombineerd in de iconische tweed-print, maar zagen we ook terug in flink wat accessoires.

Niet alleen de felle kleuren blijven we na de zomer nog zien, ook is er een aantal opvallende trends. Zo worden girly items gecombineerd met leren laarzen, en sieraden die ons stiekem een beetje gothic vibes geven. Ook de mini-skirt, gecombineerd met een oversized jas is een look die Chanel gisteravond presenteerde. Wij kijken nú al uit naar het winterseizoen! 

Bron en beeld: Chanel