Een verrassend en uniek cadeau uitzoeken? Zo pak je het aan

Een aantal tips!

Een verrassend en uniek cadeau geven kan best lastig zijn. Je wilt niet weer die persoon zijn die sokken onder de kerstboom heeft gelegd. Daarom is het beter om een persoonlijk cadeau te geven. Zorg ervoor dat je geen algemene cadeaus geeft, maar iets wat past bij de persoon. Maar hoe doe je dat?

Aanpak uniek cadeau vinden

Een uniek en verrassend cadeau geven is soms minder gemakkelijk dan je denkt. Als je er goed over nadenkt, besef je dat alles wel al een keer gedaan is. Met een uniek cadeau bedoelen we dan ook vooral een persoonlijk cadeau. Kies dus voor een cadeau dat past bij de interesses van de ontvanger, bij het doel van het cadeau of het seizoen waarin je het cadeau geeft. Geef je een cadeau omdat je iemand waardeert, dan kun je een persoonlijke kaart met woorden wat diegene voor jou betekent bijvoegen. En er zijn nog meer goede tips.

Denk na over de ontvanger

Niemand zit te wachten op een onpersoonlijk cadeau. Soms wordt het geven van een cadeau zelfs als een last ervaren, terwijl het er juist om gaat om een mooi gebaar te maken. Daarom is het goed om na te denken over degene die het cadeau ontvangt. Wat zijn de interesses van die persoon? Heeft diegene misschien wat losgelaten over wat hij graag wil hebben, of waar hij waarde aan hecht. Je hebt vast wel eens in een gesprek gehoord dat de ander ‘het leuk vindt om nog eens…’ te hebben of te doen. Bijvoorbeeld een weekendje weg met vrienden, of de persoon klaagt over iets wat stuk is. Zo maak je zelfs een algemeen cadeau veel persoonlijker!

Denk na over het seizoen

Daarnaast kan ook het seizoen meespelen met welk cadeau je het best kunt geven. In de tijd tussen Sinterklaas en Kerst kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om de nieuwsgierigheid alvast een beetje te prikkelen. Een adventskalender kopen en geven aan de ontvanger laat je alvast peilen wat de interesses van degene zijn. Tijdens Pasen horen er uiteraard ook paascadeautjes bij. Dat kan van alles zijn, zoals een Easter Egg set met daarin persoonlijke verzorgingsproducten. Dat is handig als je weet dat de ontvanger gek is op lekkere luchtjes en verzorgingscrèmes.

Het doel van het cadeau

Een cadeau geef je nooit zonder reden. Wat is het doel van het cadeau? Wil je iemand bedanken omdat de persoon altijd voor je klaar staat? Wil je iemand feliciteren met het huwelijk? Nagaan wat het doel van het cadeau is kan helpen om inspiratie te krijgen. Zo kom je nooit meer aan met suffe cadeaus.

Beeld: Monstera