Nog geen plannen voor deze zomer? Festivals kunnen je hulp hard gebruiken

Ga deze zomer bijvoorbeeld werken op Defqon.1, Awakenings, Milkshake, Decibel Outdoor of Vunzige Deuntjes!

Gecancelde festivals, we hebben ze de afgelopen twee jaar genoeg voor onze kiezen gehad. Tot vreugde van velen heeft de festivalbranche nu groen licht gekregen en gaan we een heuse festivalzomer tegemoet. Tenminste, als er genoeg openstaande vacatures voor die festivals worden gevuld.

Op zoek naar personeel

Festivalorganisatie ID&T trekt aan de bel. De gehele festivalbranche heeft namelijk personeel nodig. Momenteel staan er nog duizenden vacatures open voor de festivals van aankomende zomer. Dus heb je nog geen plannen voor de zomer en lijkt het je leuk om op een festival te staan? Dan hoopt de ID&T vurig dat jij solliciteert.

Tijdelijke krachten keren niet terug

Festivalmedewerkers zijn hard nodig om te zorgen dat een festival daadwerkelijk een spetterend succes wordt. Dankbaar en tof werk, dus. Toenmalige medewerkers waren hier zelf ook heus wel van op de hoogte, maar door het woekerende coronavirus was het organiseren van festivals de afgelopen jaren niet mogelijk. Daarom gingen veel tijdelijke krachten op zoek naar een andere baan. Velen van hen vonden een baan bij de GGD, die op dat moment veel personeel kon gebruiken om te testen, prikken of om bron- en contactonderzoek uit te voeren.

Hoewel het festivalseizoen dit jaar eindelijk echt lijkt door te gaan, keren velen niet terug naar hun festivalbaan. Er is daardoor momenteel een groot tekort aan personeel – in 2019 vulden externe krachten maar liefst 47.00 tijdelijke functies op evenementen van ID&T Groep. De festivalorganisatie is daarom op zoek naar personeel. Het zoekt overigens niet alleen naar mensen die de festivalhoreca voor hun rekening wil nemen, maar ook festivalbouwers, beveiligers, schoonmakers, verkeersregelaars en hulpverleners.

Werken op een festival

ID&T hoopt vurig dat er veel mensen zijn die een van de vele openstaande functies wil vullen als zomerkracht, als freelancer of als vrijwilliger. Op deleukstezomerbaan.nl lees je er meer over. En wie denkt dat alleen banen op de kleinere festivals over zijn, heeft het mis. Zo wordt er momenteel nog gezocht naar medewerkers voor festivals als Lowlands, Thunderdome, Down The Rabbit Hole, Mysteryland, Vunzige Deuntjes en Milkshake Festival. Biertjes tappen terwijl je favoriete band speelt? Het kan deze zomer!

Bron: ID&T, De leukste zomerbaan | Beeld: iStock

Laatste nieuws