Marie Claires weekendtips

Van vintage shoppen tot culinair dineren in een architecturistisch hoogstandje.

Street style PFW Fall-Winter 2022-2023 - Paris

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag iets doen? Marie Claire tipt! Dit wil je aankomend weekend niet missen.

Dineren bij Helling 7

Voor de een is het weekend het moment om uitgebreid te koken, voor de ander is het weekend het moment om niet te koken. Val je in de laatste categorie? Schuif dan aan tafel bij restaurant Helling 7 in Amsterdam Noord. Het restaurant is gevestigd op aan de oever van het IJ, waardoor je een prachtig uitzicht hebt op de stad. Het restaurant zelf is ook het bezichtigen waard: Helling 7 is gebouwd van oude stukken metaal en rondslingerend schroot. O, en dan natuurlijk het eten niet te vergeten. Bij het restaurant werken ze intuïtief met de ingrediënten en wordt eten bereid in de open keuken. Op de menukaart vind je gerechten als: burrata met Bloemendaals gele en granaatappel, steak tartaar en geroosterde artisjok met aubergine, en tomaat.

Wanneer:

Woensdag t/m Zondag 17:00 - 01:00.

Waar:

Amsterdam-Noord.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Helling 7 (@helling_7)

Bezoek een tentoonstelling

Gek op kunst, maar bekijk je dat liever in een galerij dan in een museum? Dan ben je dit weekend bij Wanrooij Gallery aan het juiste adres. Vanaf vandaag tot en met 14 mei is daar de expositie De Schaduw van de Meester van fotograaf Julius Rooymans tentoongesteld. De tentoonstelling bestaat uit monumentale fotowerken en portretten waarbij de schilderij van Nederlands grootste schilders als Rembrandt van Rijn, Johannes Vermeer en Jan Steen een prachtige rol spelen.

Wanneer:

Van 10 maart tot en met 14 mei.

Waar: 

Wanrooij Gallery, Amsterdam.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door WANROOIJ GALLERY (@wanrooijgallery)

Shop vintage pareltjes tijdens een kilosale

Van nieuwe kleding worden we blij, van de impact die het op het milieu heeft wat minder. De uitkomst? Vintage shoppen tijdens een kilosale. En het toeval wil dat er dit weekend zo eentje plaats vindt in Amersfoort. Tijdens deze sale kun je voor 20 euro per kilo de mooiste items scoren.
Wanneer:

Zondag 13 maart, van 12 - 17 uur.
Waar: 

The Greenoutlet, Amersfoort.

Bekijk een reizende tentoonstelling

Deze week opende de reizende tentoonstelling In Twee Werelden | Molukkers in Nederland. Niet in een museum, maar in containers op een schoolplein van een middelbare school. Het idee hierachter is dat jongeren op deze manier meer kunnen leren over de geschiedenis van Molukkers in Nederland en de impact van de koloniale geschiedenis van Nederlands-Indië. En dat die tentoonstelling op een schoolplein plaatsvindt, betekent niet dat het alleen voor jongeren is. Iedereen is welkom om een kijkje te nemen in een van de zes containers.

Wanneer:

Van 8 maart tot en met 30 maart.

Waar:

Scholengemeenschap de Breul, Zeist.

Beeld: Levaronne Lourens.

Series bingen

Het kan je bijna niet ontgaan zijn. De service van HBO Max is nu ook in Nederland te gebruiken. Dus heb je geen zin om de deur uit te gaan, of kijk je uit naar een avondje bankhangen? Doe je dan tegoed aan series als Friends, Sex and the City, And Just Like That..., Game of Thrones of klassiekers als The O.C. en One Tree Hill.

Beeld: BrunoPress, Instagram