Zien: ’s werelds eerste abaya NFT-collectie van Ilja Visser

De 'sculptural comfort'-collectie is toegewijd aan Arabische mode.

Altijd al een virtuele abaya willen kopen? Het kan! Afgelopen week lanceerde Ilja Visser namelijk ’s werelds eerste abaya NFT-collectie Sculptural Comfort in de Verenigde Arabische Emiraten.

Over de collectie

De Sculptural Comfort-collectie bevat 50 unieke abaya’s, geen enkele is hetzelfde. De abaya is een traditionele jurk die het gehele lichaam bedekt behalve de handen, voeten en het gezicht. Met name vrouwen in islamitische landen dragen het item, maar we spotten ‘m ook steeds vaker in niet-islamitische landen.

Ontwerper Ilja Visser lanceert de NFT-collectie om vrouwen wereldwijd te empoweren met een collectie die volledig gewijd is aan Arabsiche mode. Deze exclusieve NFT’s (een non-fungable token is een digitaal verzamelobject) moedigen vrouwen aan om onbeschaamd, sterk en comfortabel te zijn in hun eigen schoonheid en belichamen het toppunt van high-end damesmode. “De unieke abaya NFT is traceerbaar, verhandelbaar, draagbaar en een verzamelbaar stukje bescheiden digitale mode”, deelt Ilja Visser.

Ilja over Sculptural Comfort

De Nederlandse ontwerpster had veel plezier in het ontwerpen van de collectie. “Met de resultaten van deze ‘urban cool’ abaya-collectie breng ik creativiteit naar een ander niveau”, zo vertelde Ilja daarover. Ook vond ze het zelf prachtig om Sculptural Comfort te lanceren. “Ik beschouw het als een eer om mijn creatieve visie op zo’n historisch kledingstuk te projecteren en deze visie in de digitale wereld te brengen.”

Bron & beeld: Ilja Visser 

Laatste nieuws