Negative space liner is hot: dit is wat je wilt weten over de make-uptrend

De trend spotten we al in 2017, maar lijkt nu hipper dan ooit.

Beauty And The Beast Premiere - LA

We zagen de trend in 2017 al op Instagram en op de red carpet, maar de negative space liner lijkt nu pas echt een momentje te hebben. De opvallende en experimentele look is er eentje waar je anno 2022 niet meer omheen kunt. Wij vertellen wat je erover wilt weten en delen meteen wat inspiratie.

Eyeliner trend

De negative space liner kenden we al een tijdje. De trend leek aanvankelijk wat op een variatie op de cat-eyeliner. In tegenstelling tot deze make-uptrend, wordt bij het aanzetten van de negative space liner niet alles ingekleurd. Zoals de naam al verklapt wordt er een lege ruimte achtergelaten tussen de buitenranden van de aangezette eyeliner.

De trend spotten we in 2017 voor het eerst op de red carpet. Lily Collins was te zien met een subtiele 'negative space' tijdens de Vanity Fair Oscar Party. En ook Emma Watson rockte de make-uplook tijdens de première van Beauty and the Beast.

Opvallender

De glam look van de Hollywood-actrices was nog subtiel. Momenteel is de trend geëvolueerd tot eentje die een stuk minder geraffineerd is en die z'n populariteit onder andere dankt aan de serie Euphoria, waarin we 'm spotten. Al kun je natuurlijk zelf bepalen of je all out wilt gaan.

Newbies zouden we adviseren om klein te beginnen. Breng dus een cat-eye aan, maar kleur 'm niet in om een look à la Emma of Lily te creëren. Als je de basis onder de knie hebt, kun je beginnen met experimenteren. Teken opvallende vormen en wees niet bang om ook een beetje kleur te gebruiken.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door DIANASHIN (@dianashin)

Je wimpers

Zo'n eyeliner-look is er eentje die je niet zou classificeren als subtiel. De mascara dan maar achterwege laten? Nee hoor, ook je lashes verdienen een beetje aandacht. Wees niet bang dat het allemaal té wordt. Het zorgt er juist voor dat je je voorkomen een mooie finishing touch geeft.

Bron: Her, Allure | Beeld: BrunoPress, Instagram