Dit wordt volgens Pinterest dé it-top van dit jaar

De top werd alleen dit jaar al in meer dan 316.000 pins vermeld.

Vele oma's zworen erbij en nu nemen gehaakte items langzaam de garderobe's van influencers en modemeisjes over. Crochet is hot. En als we Pinterest mogen geloven wordt met name de gehaakte top dit jaar een dikke hit.

Voorspellingen

Voor mode-inspiratie hebben de meesten wel een go-to influencer, maar ook Pinterest biedt veel inspiratie. Het digitale prikbord biedt neemt dan ook de taak op zich om de grootste trends van het jaar te voorspellen.

In een nieuw trendrapport meldt Pinterest dat de term 'crochet tops' werd vermeld in maar liefst 316.148 pins! En dat zijn resultaten van dit jaar alleen. Het platform ziet de interesse in het gehaakte item groeien en voorspelt daarom dat het dit jaar een van de grootste trends gaat worden. Om de hippe granny-look te vieren, verzamelden wij wat inspiratie.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Zeena Shah (@heartzeena)

Styling

De crochet top kan op ontzettend veel manieren worden gedragen. Boven een wide leg jeans, over een plain dress, als top of over een blouse. Ook kun je voor double crochet gaan door een top te combineren met een gehaakte rok. Of pak het subtieler aan en combineer je gehaakte top met een gehaakte tas. Whatever floats your boat! 

Top 3

Uit het Pinterest-report kwamen gehaakte items dan wel als winnaar uit de bus, maar er zijn meerdere trends die we dit jaar volgens het platform gaan terugzien. Zo scoorden ook cut-out dresses goed, met maar liefst 88.000 pins. Deze look werd op de voet gevolgd door preppy clothing.

Bron: Heat World, Pinterest | Beeld: BrunoPress, Instagram