Zin in een duurzaam koffietje? Dan zit je met die van illycaffè goed

illycaffè is voor de tiende keer op rij door Etisphere benoemd als een van de meest ethische bedrijven.

Goede koffie én goede normen en waarden: illycaffè staat er al jaren voor en die toewijding blijft niet onopgemerkt. Ethisphere, een wereldleider in het definiëren en bevorderen van de normen van ethische bedrijfspraktijken, riep het bedrijf daarom uit tot een van de meest ethische bedrijven ter wereld van 2022.

Hart voor ethiek

Een van de meest ethische bedrijven ter wereld genoemd worden, dat is natuurlijk een hele eer. En het is er eentje die illycaffè al tien keer op rij heeft gekregen. illycaffè is een van de grotere spelers in duurzame koffie van hoge kwaliteit, en toewijding aan ethische bedrijfspraktijken staat bij hen hoog in het vaandel. Het leverde hen een van de 136 plekken op in de 2022 World's Most Ethical Companies lijst van Ethisphere.

Het Italiaanse familiebedrijf is trots op de titel en deelt dat het zich vanaf het begin richtte op ethische bedrijfspraktijken en dat ze daar zeker mee door blijven gaan. "Ethiek is een essentieel onderdeel van ons duurzame bedrijfsmodel", vertelt president en voorzitter van illycaffè Andrea Illy daarover.

Score

De titel van 's werelds meest ethische bedrijf sleep je niet zomaar in de wacht. Het beoordelingsproces van Ethisphere omvat meer dan tweehonderd vragen over cultuur, milieu- en sociale praktijken, ethiek en nalevingsactiviteiten, bestuur, diversiteit en initiatieven ter ondersteuning van een sterke waardeketen. Als duurzaamste bedrijf uit de bus komen, is dus een hele prestatie!

Dat illycaffè voor de tiende keer op rij een plekje bemachtigde in de lijst van Ethisphere noemt Andrea Illy 'een belangrijke prestatie', maar hij streeft naar nog meer verbetering. "Het is absoluut noodzakelijk dat we vooruitgaan en onze zinnen zetten op het bereiken van nog meer, zoals koolstofneutraliteit en een katalysator zijn voor positieve actie om de gevolgen van klimaatverandering te verwachten." Wij kunnen alleen maar zeggen go, illy! 

Beeld: Mike Jones