Deel je je Netflixaccount met vrienden? Dan betaal je binnenkort meer

Netflix heeft de prijsverhoging al doorgevoerd in een aantal landen.

Netflix biedt de mogelijkheid om met meerdere kijkers tegelijk gebruik te maken van een abonnement. Dus waarom zou je je account niet delen met vrienden? Nou, omdat het eigenlijk niet mag. De streamingdienst verhoogt daarom binnenkort de abonnementen van de personen die hun account delen met mensen buiten hun huishouden.

Account delen

Netflix, Videoland, HBO Max, Amazon Prime, NPO+, discovery+: we zien soms door de bomen het bos niet meer. Er is bij elke streamingdienst wel een serie te zien die we absoluut niet willen missen, maar al die abonnementen kunnen flink in de kosten lopen. Dus dan zit er maar één ding op: accounts delen. 

Netflix biedt de mogelijkheid om je account met meerdere mensen te delen, maar heb je de kleine lettertjes eigenlijk weleens goed gelezen? Hierin wordt namelijk beschreven dat je het account enkel met mensen uit je eigen huishouden mag delen.

Extra vergoeding

Volgens de servicevoorwaarden van Netflix mag het account van een abonnee officieel ‘niet worden gedeeld met personen buiten uw huishouden’, zo staat er in de kleine lettertjes geschreven. Tot nu toe deed Netflix er eigenlijk niets aan om deze regels te handhaven, maar de streamingdienst laat op diens website weten dat hier verandering in komt.

Netflix gaat in drie landen testen met een extra vergoeding voor gebruikers buiten het opgegeven huishouden, dit zal plaatsvinden in Chili, Costa Rica en Peru. In deze landen begint de streamingdienst een test waarbij accounts ‘veilig’ gedeeld kunnen worden, inclusief een hoger maandbedrag.

Met het oog op onze maandelijkse uitgaven zijn we dan ook wel benieuwd naar de prijsstijging. In Chili moeten abonnementhouders 2,389 CLP extra betalen per gebruiker, in Costa Rica gaat het om 2,99 USD en in Peru gaat het om het bedrag van 7,9 PEN. Dit komt neer op een prijsstijging van tussen de €1,92 en €2,70. Het gaat hierbij nog om een testfase, maar je raadt het vast al. Als de test succesvol is, worden deze regels ook in andere landen doorgevoerd.

Bron: Grazia, About Netflix | Beeld: Dead to me

Laatste nieuws