Marie Claires weekendtips

Van tentoonstellingen tot acties voor Oekraïne.

Lees ook

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag iets doen? Marie Claire tipt! Dit wil je aankomend weekend niet missen.

Scoor prachtige sieraden met korting

Rosefield is al jaren populair in Nederland en het geliefde merk viert dat met een sample sale! Tijdens dit event kun je je favoriete horloges extra voordelig shoppen. Ontdek oudere collecties, productie samples en showroom- en shootmodellen. De horloges en sieraden zijn in nieuwe staat en tijdens de sample sale kun je deze items in de wacht slepen met tot wel 70 procent korting.

Wanneer:
Donderdag 17 maart (12.00 uur – 21.00 uur)
Vrijdag 18 maart (9.00 uur – 19.00 uur)
Zaterdag 19 maart (9.00 uur – 19.00 uur)

Waar:
Gerard Doustraat 76, Amsterdam

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Rosefield (@rosefield)

Kunst verkennen

Ben je in de stad Den Haag en heb je zin in een portie kunst? De klassiekers uit de Gouden Eeuw bevinden zich in hartje Den Haag en kun je bij verschillende tentoonstellingen in het Mauritshuis zien. Je vindt hier onder andere de prachtigste bloemstillevens uit de zeventiende eeuw. Het museum heeft voor de nodige trek en dorst een gezellig museumcafé waar je na een middagje cultuur snuiven kunt neerploffen. Echt een aanrader. 

Wanneer: 
Maandag 13:00 – 18:00
Dinsdag – Zondag: 10:00 – 18:00

Waar:
Mauritshuis, Den Haag

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Mauritshuis (@mauritshuis_museum)

Een hapje eten bij The Avocado Show

Grote kans dat je als liefhebber van avocado al eens een bezoekje bracht aan The Avocado Show. De restaurantketen heeft inmiddels op zaterdag 12 maart haar nieuwste locatie geopend in Westfield Mall of the Netherlands en die ziet er behoorlijk Insta-worthy uit. Deze locatie bevat alle heerlijke gerechten die je van The Avocado Show gewend bent, maar dan biggerbolder and better.

Wanneer:
Maandag – donderdag 10:00 – 17:00
Vrijdag – zondag 10:00 – 20:00

Waar:
Westfield Mall of the Netherlands, Leidschendam

Naar het Fotomuseum

Heb je ook zin in een middag kunst kijken, maar dan op het gebied van fotografie? Fotomuseum aan het Vrijthof in Maastricht presenteert van 19 maart tot en met 25 september 2022 een tentoonstelling van de Deense fotograaf Søren Solkær. Het museum toont met SURFACE meer dan zestig portretten van internationale street artists bij hun kleurrijke kunstwerken in de openbare ruimte; van graffitipioniers en opkomend talent tot de meest invloedrijke kunstenaars in de street art scene.

Wanneer: 
19 maart tot en met 25 september 2022

Waar:
Fotomuseum aan het Vrijthof, Maastricht

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Søren Solkær (@sorensolkaer)

De Nacht staat op voor Oekraïne

Terwijl de oorlog tussen Rusland en Oekraïne nog bezig is, zijn er vanuit Nederland allerlei initiatieven om de mensen in Oekraïne te helpen. ‘De Nacht staat op’ zet zich ditmaal in voor Oekraïne en doet dit zaterdag 19 maart met verschillende evenementen, waarbij een deel van de omzet aan Oekraïne wordt gedoneerd voor steun.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door De Nacht staat op (@denachtstaatop)

In samenwerking met Vault en Meanwhile organiseert ID&T op 19 maart een speciaal evenement voor Oekraïne in Warehouse Elementenstraat. Onder meer Juan Sanchez, Steve Rachmad, ROD, Nastia, Stef Mendesidis en Daria Kolosova treden tijdens deze special op om geld in te zamelen voor Oekraïne. Ben jij erbij?

Beeld: BrunoPress 

Laatste nieuws

Zie ook