Oeh: The Time Traveler's Wife deelt eerste trailer van gloednieuwe serie

Nostalgie, romantiek...yes please!

Over de jaren zijn er heel wat iconische romantische films geweest. Mamma Mia, Crazy, Stupid, Love en natuurlijk Bridget Jones. We kunnen er geen genoeg van krijgen. In datzelfde rijtje staat ook The Time Traveler's Wife – een romcom uit 2009 met een flinke dosis fantasy. En over deze laatste hebben we nu héél goed nieuws.

Gloednieuwe serie

Het zit namelijk zo: de romcom met cultstatus krijgt een eigen serie! Je leest het goed, The Time Traveler's Wife keert binnenkort terug op je scherm. Mocht je een korte opfrisser kunnen gebruiken, het verhaal draait om Clare en Henry. Waar hun liefde voor elkaar misschien sprookjesachtig klinkt, heeft hun relatie één bijzondere complicatie. Henry is namelijk een tijdreiziger. Hij heeft echter heel weinig controle over wanneer en waarheen hij door de tijd reist en dat bemoeilijkt hun relatie aanzienlijk.

Cast en crew

In 2009 namen Rachel McAdams en Eric Bana nog de rollen van Clare en Henry op zich, maar voor de zesdelige miniserie krijgen we te maken met nieuwe (bekende) namen. Zo neemt de Schotse Rose Leslie de rol van Clare op zich – en haar kennen we inmiddels als Ygritte uit Game of Thrones en als Gwen Dawson uit Downton Abbey. Ook acteur Theo James, die tijdreiziger Henry speelt, maakte al eens zijn opwachting in Downton Abbey. Bovendien kennen we hem natuurlijk als Tobias Eaton uit Divergent.

Ook de screenwriter voor deze reboot is geen onbekende. Dat is namelijk niemand minder dan Steven Moffat, die beroemd (en eerlijk is eerlijk: een beetje berucht) werd door zijn werk voor Doctor Who en BBC's Sherlock.

https://www.youtube.com/watch?v=thabdKZNOQw

Nog even geduld

Hoewel je de trailer hierboven al kunt kijken, zul je nog éven geduld moeten hebben tot je van de serie kunt genieten. Een precieze releasedatum is nog niet bekend. Maar zoals het er nu naar uitziet, komt de serie ergens de komende lente uit. Wij duikelen in elk geval onze dvd van deze romantische cult classic weer op uit de archieven!

Bron: Her.ie | Beeld: Brunopress, The Time Traveler's Wife