Een oogje op iemand? Zo weet je of diegene jou ook ziet zitten

Hij vindt me leuk, hij vindt mij niet leuk…

Vroeger was het een leuk spelletje om een bloemetje te vinden met net genoeg bloemblaadjes om erachter te komen of ‘hij je wel leuk vindt’. Hoewel zo een bloemetje leuk is af te lopen, is er maar een die kan laten weten of hij jou ziet zitten: hijzelf. Maar hoe weet je of hij je leuk vindt? Simpel; door goed naar zijn gedrag te kijken.

 

Rechtlijnig

Vrouwen zijn beter in het verstoppen van hun gevoelens dan mannen. Geef maar toe, dames spelen graag het spelletje van hard to get. Maar werkt dat wel? Mannen zijn minder subtiel en vrij rechtlijnig en duidelijk in hun bedoelingen. Hij zal je aankijken en naar je toe leunen om je extra aandacht te geven. Sommige mannen praten extra veel, anderen slaan een beetje dicht; maar de aandacht, ja die krijg je zeker. Word je overladen door deze aandacht en lijkt hij niet alleen in je geïnteresseerd te zijn voor een spannende nacht, dan heeft hij echt interesse in jou.

Flirten, plagen & je telefoonnummer

Als hij je leuk vindt, dan doet hij zijn best om je dat te laten weten. Mannen zijn zeer goed in de ‘toevallige’ ontmoeting. Het ‘hey jij ook hier?’ is een tactiek waarbij hij net kan doen alsof hij niet gepland had om op dezelfde plek als jij op te duiken. Op die manier zorgt hij ervoor dat jij hem ziet, want jij bent hem allang opgevallen. Dit kan op een feestje zijn, maar ook op kantoor (toevallig tegelijk koffie halen). Plagen hoort er ook bij (je weet wel: meisjes plagen, kusjes vragen), maar hij zal ook uitermate zijn best doen om bij je op te vallen. Bijvoorbeeld door je allerlei vragen te stellen en interesse in je te tonen. En hij zal je om je telefoonnummer vragen en je al snel leuke berichtjes sturen. 

De initiatiefnemer

Mannen nemen graag het voortouw als het gaat om iets af te spreken. Hij wil namelijk liever niet wachten en juist zoveel mogelijk tijd met je doorbrengen. Misschien valt hij niet voor de nieuwste datingtrends, maar nodigt hij je uit voor een klassieker: een etentje en een filmpje kijken. Samen eten is altijd een goed idee, omdat er ruimte is om elkaar aan te kijken en om met elkaar te praten. Dat geeft hem de kans om je veel vragen te stellen en om naar je te luisteren. Hoewel veel mannen graag het initiatief nemen, is het ook zeker aan te raden hem daar een handje bij te helpen. Zo zou je kunnen zeggen dat je vrijdagavond niets te doen hebt…

Onzekerheid bij mannen

Het niet precies weten of iemand je leuk vindt, maakt het spel der liefde soms onnodig ingewikkeld. Als jij hem leuk vindt en hij doet zijn best voor je, laat hem dan niet te lang zwemmen in onzekerheid. Mannen vinden het namelijk net zo vervelend om een blauwtje te lopen als vrouwen. Hierdoor lijkt hij wel zo zelfverzekerd, maar durft hij toch niet op je af te stappen. En het wordt juist zoveel leuker als hij zichzelf kan zijn bij jou. Wees daarom duidelijk naar hem toe dat je hem ook leuk vindt. Dat hoef je echt niet met zoveel woorden te zeggen, zolang je bedoeling maar echt duidelijk is. Mannen hebben niets aan subtiliteit en cryptisch gedrag. Raak zijn schouder eens aan, geef hem vrijwillig je telefoonnummer, flirt terug, glimlach en zeg gerust dat je het gezellig hebt met hem en die gezelligheid graag elders of op een ander moment voort zou willen zetten. Biedt hem eens een drankje aan en toon interesse in wat hij heeft te vertellen. Daar wordt vooral dat eerste contact een stuk minder ongemakkelijk en veel gezelliger van. 

Ga op een bijzondere date

Heeft hij je mee uitgevraagd? Dan zit het meestal wel goed in dat hij interesse voor je heeft. Mannen vinden het best leuk als jij dan voorstelt wat jullie gaan doen tijdens jullie date. Vooral in het begin van het daten is het juist gezellig om eens een originele, toffe date voor te stellen, waarbij jullie elkaar geheid veel beter leren kennen. Ga eens paardrijden of skiën. Bezoek een dierentuin of pretpark. Staar naar kunst (en stiekem naar elkaar) in het museum of ga samen koken. Succes gegarandeerd. Zegt hij ja tegen een bijzondere date, dan weet je dat het wel goed zit. Al is elkaar in de ogen staren bij kaarslicht met een goed glas wijn natuurlijk ook heel romantisch.

Beeld: Cottonbro