Zo draag je bloemenprint stijlvol in de lente

Florals for spring? Groundbreaking!

Bloemenprint in de lente? Niet bepaald verrassend. Maar ook dit voorjaar is het weer een smaakmaker in je kledingkast. Van je nagels tot een bloem-op-bloem look: we geven je inspiratie in overvloed!

Flower power

‘Florals for spring? Groundbreaking!’ We horen het Miranda Priestly in The Devil Wears Prada nog zo zeggen. Little did she know, dat bloemenprint anno 2022 nog steeds goed kan. Weliswaar in een nieuw jasje gestoken en met trendy kleuren, maar ook dit voorjaar domineert de bloemenprint in menig garderobe.

Het voorjaar duurt nog een tijdje, dus wij snappen goed dat je er niet meteen voor kiest om van top tot teen in bloemenprint te hullen. Toch kun je dit ook rustig opbouwen, vooral met de trends van nu. Draag bijvoorbeeld een subtiele bloemenprint op je jeans of kies voor een opvallende rok en een basic shirt om het rustig te houden. Op social media zien we dit seizoen gelukkig een hoop inspiratie om elke dag een bloemenprint te dragen – al is dat misschien weer iets te veel van het goede.

Subtiele bloemen

Wil je wel een bloemenprint dragen, maar is een maxi-jurk nog iets te opvallend? Met een spijkerbroek met bloemenprint zit je ook goed. Subtiel, stijlvol en overal mee te combineren. En deze broek kun je eigenlijk ieder seizoen dragen. In het najaar met een warme trui, in het voorjaar met een top in zachte kleuren.

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door T I L L E Y (@tilley_hadlum)

Rok met bloemen

Wij houden van een goede balans, en deze outfit van Monikh heeft dat helemaal. Door een zwarte trui te combineren met een bloemenrok, verleg je de focus op de print zonder dat het te veel opvalt. Maak het af met sieraden en accessoires in de kleuren van de bloemen en je hebt een outfit om je vingers bij af te likken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Monikh (@monikh)

Print op print

Een handige – niet zo geheime – stylingtip is dat een brocante streep met elke print kan. Luipaard, abstracte vormen en dus ook bloemenprint. Kirsty, beter bekend als Girls With Bells And Whistles, weet dit ook en combineert haar drukke bloemenjurk met een shirt met blauwe strepen. Door de strepen oogt de jurk alsnog rustiger en maakt de drukke print je niet breder. A match made in heaven!

Downdressen met een trenchcoat

Het voorjaar schreeuwt ’trenchcoat’ eigenlijk net zo hard als ‘bloemenprint’, dus waarom combineren we de twee niet? Nicole Ocran laat zien wat een verschil het kan maken als je een trenchcoat over je lange jurk gooit.

Overal bloemen

Dit is wel degelijk een gevalletje go big or go home. Want hoe leuk staat deze overall bloemenlook? Hoewel je van top tot teen bloemen draagt, is het zeker niet te veel van het goede. Uiteraard kun je er altijd nog voor kiezen om de outfit apart te dragen of een blazer erover te dragen om de kleuren te ‘breken’.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Michelle (@michellemilou_)

De finishing touch

Uiteraard kun je ook alleen op je nagels wat bloemen aanbrengen. Net zo krachtig, maar toch subtiel. De bloemenprint is een vrolijk printje om te hebben, en hier kun je ook je eigen draag aan geven. Doe op elke nagel bijvoorbeeld een andere bloemenprint of werk met verschillende tinten.

Nog meer bloemen

Ben je nog niet uitgekeken op bloemenprints? Dat snappen we! Gelukkig zijn er nog meer mogelijkheden om een bloemenprint te dragen. Combineer een bloemenrok bijvoorbeeld met een shirt met bloemen of draag sieraden met dezelfde bloemen. It’s your party!

Beeld: Brunopress, Instagram 

Laatste nieuws