Gaan we in seizoen 2 van AJLT antwoord krijgen op deze vragen?

We couldn't help but wonder...

Hoe verrassend en ietwat dramatisch de laatste aflevering van And Just Like That... ook was, er waren nog steeds zaken die geen antwoord hebben gekregen. Van het bijzondere appartement van Carrie tot de terugkeer van Samantha: we zetten de meest opvallende vraagtekens na seizoen 1 op een rijtje.

Wat is er met Miranda gebeurd?

In Sex and the City was het vooral Miranda (Cynthia Nixon) die precies wist wat ze wilde, maar in And Just Like That... lijkt het wel alsof ze ineens een ander personage was. In de originele show had zij vooral liberale opvattingen en moest ze niets weten van romantische rotzooi die vaak uit de mond van Charlotte (Kristin Davis) kwam. Maar in de reboot leken de rollen omgedraaid, en was het vooral Miranda die stad en land afreisde voor Che Diaz (Sara Ramírez). Om over haar 'racistische' opmerkingen maar te zwijgen.

Waarom wachtte Carrie zo lang om een ambulance te bellen?

Waarschijnlijk de meest gestelde vraag na aflevering 1: waarom stond Carrie (Sarah Jessica Parker) zo moedeloos te kijken hoe Big (Chris Noth) in de badkamer lag? Los van het feit dat ze in shock was, leek het ons niet het beste moment om iemand lang aan te kijken. Om vervolgens die persoon onder de douche te trekken en te kussen waardoor hij helemaal geen adem kon halen.

Waarom heeft Big 1 miljoen dollar achtergelaten aan Natasha?

Altijd een leuk detail om iemand uit de originele serie te zien, maar niemand had waarschijnlijk verwacht dat Natasha (Bridget Moynahan) haar opwachting zou maken. En om wat voor reden ook! In zijn testament laat Big namelijk 1 miljoen (!) dollar achter aan zijn ex-vrouw. Hoewel daar in de serie weinig antwoord op wordt gegeven – alleen dat hij spijt had dat hij was vreemdgegaan – lijkt het dat de verhaallijn nog niet is afgelopen. En waarom doet Natasha zo geheimzinnig over haar zoon?

Waarom is dat nieuwe appartement van Carrie zo modern en luxe?

In de serie besluit Carrie om het appartement van haar en Big te verkopen en een nieuw begin te maken in een gigantisch appartement naast de Hudson River. Het is de makers zeker gelukt om iets heel anders te vinden, maar haar appartement lijkt niet helemaal echt. Door het uitzicht, de grote ramen en witte muren, plafonds en keuken, mist de show de authenticiteit die er voorheen wel was. De vorige appartementen van Carrie leken namelijk typisch New Yorks, terwijl dit appartement uit het jaar 3000 lijkt te komen.

Komt Samantha toch wel terug?

Of je het nu wel of niet volgt, we weten allemaal wel dat Kim Cattrall, die de rol van Samantha speelt, niet meedoet met de reboot. De reden is voornamelijk de ruzie tussen haar en Sarah Jessica Parker. Hoewel Kim en SJP niet meer praten, is dat in de reboot wel anders. Zo heeft Carrie af en toe contact met Samantha, en zien we in de laatste aflevering dat Samantha zelf instemt voor cocktails. Proberen de schrijvers Kim hiermee alsnog aan boord te krijgen? Let's hope!

Waarom steelt Lisa steeds eten?

Het was het internet dat ons hierop attendeerde, en als je het eenmaal in de gaten hebt kun je het niet niet zien. In de serie zijn er namelijk meerdere momenten waarop Lisa Todd Wexley (Nicole Ari Parker), de sophisticated en rijke vriendin van Charlotte, eten steelt. Van een paar frietjes van Carrie tot de wijn van Miranda: je zou verwachten dat ze haar eigen eten en drinken wel kan betalen.

Seizoen 2

Heb jij na deze vragen ook zin om het seizoen weer opnieuw te kijken? Onlangs maakte HBO Max bekent dat er een tweede seizoen van de serie komt. Nu maar hopen dat we antwoord krijgen, want we zijn toch erg benieuwd hoe het met Samantha afloopt...

Bron: Collider | Beeld: And Just Like That