Ariana DeBose wint Oscar voor Beste Vrouwelijke Bijrol

Life can be bright in America.

Zoals bijna heel Hollywood al had verwacht, ging de Oscar voor Beste Vrouwelijke Bijrol naar Ariana DeBose voor haar rol in de remake van West Side Story. “Dromen komen echt uit”, zei de musicalactrice toen ze het gouden beeldje in ontvangst nam. 

Nominaties

Ariana DeBose was samen met Jessie Buckley (The Lost Daughter), Judi Dench (Belfast), Kirsten Dunst (The Power of the Dog) en Aunjanue Ellis (King Richard) genomineerd in de categorie Beste Vrouwelijke Bijrol. Ariana wist het gouden beeldje voor haar rol als Anita in Steven Spielbergs West Side Story in de wacht te slepen. 

“Nu weet je waarom Anita I Want to be in America zingt”, spreekt Ariana uit in haar dankwoord. “Zelfs in deze grauwe wereld komen dromen uit.” Ook dankt ze regisseur Steven Spielberg in haar toespraak.

Ariana is de eerste openlijke queer vrouw die de Oscar voor Beste Vrouwelijke Bijrol in ontvangst mag nemen. “Dus als iemand ooit nog twijfelt aan zijn of haar identiteit, of in een grijs gebied leeft: there’s a place for us”, sprak Ariana uit, refererend naar West Side Story’s hit Somewhere. 

Rita Moreno

Ariana is de tweede actrice die een Oscar wint voor de rol van Anita in West Side Story. Zestig jaar geleden kroop Rita Moreno al in de huid van Anita in de musicalfilm en mocht ze zichzelf de eerste latina noemen die de Oscar voor Beste Vrouwelijke Bijrol in ontvangst mocht nemen. Ariana bedankte Rita dan ook in haar toespraak. “Je hebt de weg vrijgemaakt voor zoveel andere Anita’s zoals ik.” 

Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws