Ruimte besparen in huis? Hang de tv aan de muur!

Ideaal!

Woon je in een klein appartement of wil je graag wat ruimte besparen in de woonkamer? Dan is een stevige tv beugel een echte uitkomst. Met zo’n beugel monteer je het televisiescherm aan de muur en is een tv meubel eigenlijk overbodig. Naast het ruimtebesparende effect heeft een tv beugel nog meer voordelen. Ben je benieuwd naar al deze positieve punten? De belangrijkste voordelen staan hieronder op een rij.

Altijd de beste kijkbeleving

Heb jij na een gezellige filmavond wel eens last van je nek? Dan hangt het televisiescherm waarschijnlijk niet op de juiste hoogte of in een vreemde hoek. Het grote voordeel van een ophangbeugel is dat je de positie van het scherm naar wens aan kunt passen. Je bent niet afhankelijk van de hoogte van het tv meubel. Daarnaast zijn er kantelbare en draaibare muurbeugels verkrijgbaar. Hiermee kun je in iedere situatie genieten van de beste kijkbeleving.

Meer mogelijkheden in de woonkamer

Wanneer het televisiescherm aan de muur hangt, ben je een stuk flexibeler wat betreft de inrichting. Het bankstel hoeft niet meer recht tegenover de tv te staan. Met een draaibare tv beugel kun je het scherm gewoon de juiste kant op draaien. Je kunt er daarnaast voor kiezen om het tv meubel weg te laten om extra ruimte te besparen.

Stijlvolle toevoeging aan het interieur

Een tv aan de muur ziet er direct een stuk luxer er stijlvoller uit. Het is dus niet alleen praktisch, maar ook een mooie toevoeging aan je woonkamer. Wil je het scherm helemaal op laten gaan in het interieur? Kies dan voor een platte tv beugel om het scherm zo dicht mogelijk tegen de wand te hangen. Laat vervolgens een mooie afbeelding zien op het scherm en tover jouw tv om tot een multifunctioneel schilderij!

Een veilige keuze

Wist je dat het ophangen van de tv ook een hele veilige keuze is? Wanneer je gebruik maakt van een sterke muurbeugel van goede kwaliteit, is het erg betrouwbaar. Het scherm hangt stevig en kan niet zomaar omvallen. Een tv op een kastje kan nog wel eens worden omgestoten door kleine kinderen of huisdieren. Met een muurbeugel hoef je je hier geen zorgen over te maken.

Verkrijgbaar in diverse formaten en soorten

Er zijn muurbeugels verkrijgbaar voor ieder type tv. Je hebt daarnaast de keuze uit diverse soorten en stijlen. Van een platte of kantelbare tv beugel tot hele luxe elektrisch draaibare tv beugels. Voor welke muurbeugel ga jij?

Beeld: Max Vakhtbovych