Hoe je (eindelijk) je Instagram-feed weer op chronologische volgorde kunt bekijken

Finally!

Lees ook

Een Instagram-feed op chronologische volgorde bekijken behoorde lange tijd tot het social media-verleden. Met de nadruk op behoorde. Sinds kort kun je je feed namelijk weer op chronologische volgorde bekijken!

Chronologische volgorde

Grote kans dat je veel mensen volgt op Instagram, maar niet van iedereen alle foto’s ziet óf juist allerlei berichten ziet van accounts die je helemaal niet volgt. Ook vervelend: je scrolt zorgeloos door je Insta-feed en stuit op foto’s van drie dagen geleden (die dan weer tussen foto’s van een uur geleden staan gepropt?). Wij kunnen er nog altijd niet over uit hoe dat precies in elkaar steekt, en blijkbaar zijn er meer mensen die dit als vervelend ervaren.

Zelf kiezen

Instagram rolt sinds deze week een nieuwe update uit, waarbij je zelf kunt kiezen hoe jij je Insta-feed graag wil zien. Open je Instagram, dan zie je links bovenin het logo. Klik je hierop, dan kun je kiezen voor ‘volgend’ of ‘favorieten’. Kies je voor volgend, dan krijg je in je tijdlijn alleen maar de posts van de mensen die je volgt te zien. Kies je voor de optie favorieten, dan kun je instellen welke accounts jouw favorites zijn. Je krijgt de berichten van deze accounts dan altijd bovenaan je tijdlijn te zien.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Adam Mosseri (@mosseri)

Voordelen

Ondanks dat we stiekem heel gelukkig worden van een old school chronologische tijdlijn, kleven er ook nadelen aan. Instagram heeft namelijk niet voor niets de nieuwe tijdlijn ingevoerd, waarbij je ook veel posts van accounts die je niet volgt in beeld ziet verschijnen. Want geef maar eens toe: hoeveel voorgestelde accounts zijn inmiddels je nieuwe favorieten geworden? Wij zijn in ieder geval blij dat we vanaf nu zelf kunnen bepalen wat we willen zien.

Bron: Grazia | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook