Fiet-fieuw: zoveel kost het om in de landhuizen uit Bridgerton te vertoeven

Je moet van goeden huize komen om het landgoed uit Bridgerton te kopen.

Hij staat sinds de verschijning ervan weer in de top 10 van meest bekeken series op Netflix. Het moge duidelijk zijn: Bridgerton is een ware hit. Een hit die overigens wel wat mocht kosten. Verblijven in een van die weelderige landhuizen kost behoorlijk wat en wij vermoeden dat de cast en crew er niet voor nop mocht filmen. Benieuwd wat voor prijskaartje er aan de riante woningen hangen? Wij delen het met je. 

Prachtige stijl

Wij waren niet de enigen die benieuwd waren hoe diep je precies in de buidel moet tasten om een landgoed te kopen dat in Bridgerton te zien was. Spaarplatform Raisin.nl en Jonathan Rolande (senior vastgoedtaxateur bij HouseBuyFast VK) hebben samen gekeken naar de kosten van twee Bridgertonhuizen. Spoiler: het zijn geen kleine bedragen.

Nicola Coughlan was als de dood dat ze haar rol in Bridgerton kwijt zou raken

Landhuis Duke of Hastings

Wilton House is een prachtig Engels landhuis in Wilton met een rijke geschiedenis. In 1544 schonk Koning Henry VII het land waarop dit pand staat aan William Herbert, de eerste Graaf van Pembroke. Het landgoed werd nooit verkocht en is dus nog steeds eigendom van de familie Herbert. Het is tegenwoordig het familiehuis van de 18e Graaf van Pembroke en in de zomer zijn zowel het landhuis als het terrein eromheen open voor bezoekers.

Het landhuis is niet alleen prachtig aan de buitenkant, ook de binnenkant mag er wezen. Er zijn veel Griekse en Romeinse beeldhouwwerken en er hangen schilderijen van Rembrandt en Van Dyck. Ook is het hele pand ingericht met Georgiaans meubilair. Bovendien staan zowel het pand als de tuin en het park eromheen op de monumentenlijst. Wat je ervoor zou betalen als je dit zou kopen? De vastgoedtaxateur schat de prijs op €118.469.174. Als we uitgaan van een hypotheekrente van 2,19 procent, betaal je voor de hypotheek maar liefst €437.871. Per maand, dus. Ai...

Huize Bridgerton

Het andere pand waar naar gekeken is, is Ranger's House. Deze Georgiaanse villa ligt tegen de grens van Greenwich Park in Londen aan en heeft dus een geweldige locatie. Ook dit pand is al behoorlijk oud: het komt vermoedelijk uit het jaar 1722. Het is helemaal het einde voor iedereen die van barok en karakter houdt. De hoge schuiframen, de beeldende kunst in de tuin, de rode bakstenen en de zwartgouden poort dragen allemaal bij aan het indrukwekkende beeld dat dit pand afgeeft.

Wat je neer moet leggen als je hier zou willen wonen? De vastgoedtaxateur schat dit pand op een waarde van €71.081.504. Als we dan weer uitgaan van een hypotheekrente van 2,19%, betekent dat dat je maandelijkse hypotheeklasten €263.295 zijn. Dit pand is dus een stuk goedkoper dan Wilton House, maar heeft nog altijd een prijskaartje waar je u tegen zegt. Toch maar op zoek naar een Airbnb in deze stijl dus, want the real deal gaat hem niet worden.

Bron: Rise at Seven, Raisin.nl, HouseBuyVast VK, Grazia | Beeld: Netflix, BrunoPress