Marie Claires weekendtips

Van toffe pop-up events bezoeken tot kunst en cultuur ervaren.

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag iets doen? Marie Claire tipt! Dit wil je het aankomend weekend niet missen.

Borrelen bij AAN DE KOOT

Wil je ergens een hapje eten en een drankje drinken? Dan zit je dit weekend goed bij AAN DE KOOT, een tijdelijke en nieuwe strandtent zonder opsmuk in Scheveningen. Hier kun je genieten van het strandgevoel terwijl je een dansje waagt op de dansvloer en geniet van heerlijk eten.

Wanneer:
Geopend van 25 maart tot en met oktober 2022.

Waar:
Strand Noord 1, Scheveningen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Aan De Koot (@aandekoot)

Bezoek het atelier van Mellius

In zijn ateliers werkt kunstenaar en schrijver Mellius Klijnstra al tig jaren aan een fantasiewereld. Met behulp van schilderijen, muziek, licht, verf, potlood, textiel, emulsie en heel veel fantasie werkt hij in een gigantische loods aan het IJ aan zijn wereld. Onlangs bracht de schrijver het boek Mendelstov uit, waar hij zeven jaar aan werkte. Het boek gaat over een toekomstige wereld die wordt geteisterd door de Inter Human Allergy (IHA), in de volksmond ‘Schuwpest’ genoemd. Wie geen 12 meter afstand houdt, sterft een langzame verstikkingsdood.

Mendelstov maakt deel uit van de gigantische kunstinstallatie in Mellius’ atelier. Het leuke? Aankomende zondag kun je kijken hoe dat er precies uitziet. Wij verkappen vast: het is het bekijken waard!

Wanneer: 
Elke eerste zondag van de maand.

Waar:
Amsterdam Noord.

Het atelier van Mellius in Amsterdam Noord

Bezoek het pop-up event Future Market

Gorilla’s – je weet wel, die boodschappenbezorgingsdienst die alles in no time bij je bezorgt – heeft wat leuks: een pop-upevent, genaamd Future Market. Tijdens dit event kun je genieten van heerlijke hapjes en drankjes, maar ook van een flinke dosis kunst, muziek en fashion. Het evenement biedt lokaal, opkomende artiesten de kans om hun talenten te showen – en daar kunnen wij dan weer van genieten!

Wanneer:
1,2, 8 en 9 april van 20:00 tot 01:00.

Waar:
Oude Citrusveiling in Rotterdam.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Gorillas (@gorillasapp.nl)

Lekker bingen

Blijf je dit weekend liever binnen? We snappen het. In dat geval zou je een serietje of een film op kunnen zetten. Op Netflix kun je sinds deze week de Zuid-Koreaanse serie Thirty Nine kijken, over een groep negenendertig-jarigers die struggelen met hun werk en relaties. Op Disney+ kun je nu Death on the Nile bekijken en op Prime stream je nu de Sci-Fi-film Songbird die gaat over een gemuteerd coronavirus, waardoor de wereld al vier jaar in lockdown verkeert.

Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws