Nicola Coughlan reageert op kritiek rondom haar Bridgerton-personage

‘Kijkers zullen aan het eind van het seizoen boos op Penelope zijn.’

Lees ook

Lady Whistledown verspreidt in seizoen twee van Bridgerton weer de sappigste roddels over the ton. Hoewel we dol zijn op haar society papers, maakte de schrijfster zich met een van haar acties niet bepaald geliefd bij de kijkers. Nicola Coughlan, die de rol van Penelope aka Lady Whistledown voor haar rekening neemt, reageert nu op de kritiek. 

Let op: dit artikel bevat spoilers als je seizoen twee van Bridgerton nog niet hebt gezien. 

Seizoen twee

In de laatste aflevering van seizoen twee is te zien hoe Eloise Bridgerton haar beste vriendin Penelope ontmaskert als Lady Whistledown. De twee raken in een verhitte discussie en Eloise beëindigt hun vriendschap. 

Fans van de serie laten op Twitter weten teleurgesteld te zijn in Penelope. “Ze was egoïstisch. Ze heeft de vriendschap tussen Eloise en Theo verpest”, “Penelope gooide Eloise voor de bus om zichzelf te redden”, en “De manier waarop Penelope Eloise gedurende het hele seizoen gaslightte om te verbergen dat ze Lady Whistledown is, is ziek.” 

 

Reacties

Het is actrice Nicola Coughlan niet ontgaan dat kijkers haar personage behoorlijk bekritiseren. “Die scène was heel moeilijk om te filmen”, deelt ze met Digital Spy. “Ik denk dat Claudia (Claudia Jessie, de actrice die Eloise Bridgerton speelt, red.) en ik altijd al het gevoel hadden dat Penelope veel mensen misleidt. Maar ze bedriegt vooral haar beste vriendin, omdat ze constant tegen haar liegt.”

“Ze (Penelope, red.) vergaart zoveel informatie via haar (Eloise, red.) Dus het is een enorm verraad. En in plaats van haar fout te erkennen, bijt ze terug. Toch was het wel een logische reactie als je kijkt naar de familie waarin Penelope opgroeide; zo hoorde ze mensen altijd tegen elkaar praten.” 

Shondaland

Hoewel Nicola niet per se blij is met de acties van haar personage, is ze wel blij dat de serie Bridgerton onderdeel is van televisieproductiebedrijf Shondaland. “Het is een interessante verhaallijn. Een van de redenen waarom ik het leuk vind om onderdeel te zijn van een Shondaland-show is dat de productie niet bang is om vrouwen onaardige dingen te laten doen. Vrouwen hoeven geen perfecte engelen te zijn die nooit iets fout doen. Ze mogen fouten maken en hoeven niet perfect te zijn.” 

“Maar ja, ik denk dat veel mensen boos op haar (Penelope, red) zullen zijn aan het eind van het seizoen.” 

Bron: Glamour, Digital Spy | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook