Inspiratie voor Pasen: twee heerlijke recepten

Smakelijk én verantwoord smullen met Pasen hoeft niet moeilijk te zijn.

We kunnen alweer uit gaan kijken naar Pasen en voor de meesten van ons betekent dat een culinair weekend met bijzondere en feestelijke gerechten. Wil jij lekker koken, maar ook nog genoeg tijd overhouden voor de dingen die Pasen nog meer zo leuk maken: zoals lekker luieren, paaseieren verstoppen en zoeken met de kids, op stap met je vrienden en een reünie met de hele familie? We inspireren je graag met drie heerlijke en makkelijke recepten om van jouw Pasen hét culinaire hoogtepunt van het jaar te maken.

Wil je tijdens Pasen uitpakken met de paaslunch? Laat je inspireren door deze heerlijke en verrassende paaslunch ideeën. Vrolijk Paasfeest en eet smakelijk!

Romige knoflooksoep met gepocheerd ei

Dit recept voor romige knoflooksoep met gepocheerd ei is pure verwennerij. Doordringend en scherp van smaak maar toch met een zoet tintje door de knoflook en heerlijk smeuïg door het gepocheerde ei. Een lekkere binnenkomer bij het paasdiner. Het recept is vegetarisch, maar voor vlees- en/of visliefhebbers kun je de soep extra lekker maken door bijvoorbeeld beenham, zalf of garnalen toe te voegen. Loopt het water je al in de mond? Kijk dan gauw naar het recept.

pasen recepten

Met Pasen mogen eieren natuurlijk niet op het menu ontbreken. Zoek op voorgerecht pasen voor nog veel meer lekkere en inspirerende recepten met eieren.

Zoet spiegeleitje met abrikoos

Zoetigheden zijn natuurlijk altijd lekker. Met dit makkelijke recept voor een zoet spiegeleitje met abrikoos kun je wat langer in bed blijven liggen en toch binnen no time een heerlijk gerecht serveren bij het paasontbijt. Deze zoete verrassing staat namelijk in slechts 5 minuten op tafel.

pasen recepten

De heerlijke smaken van de eierkoeken, de kokos en de abrikozen zijn niet te weerstaan en smaken naar meer. Smeer de eierkoeken in met boter voor een extra intense smaakervaring. Je vindt dit heerlijke recept hier. Je kunt gerecht zowel bij het paasdiner als bij de paasbrunch serveren.

En als je tussendoor zin hebt in een kleine zoete snack? Dan zijn deze leuke paastraktaties ook ideaal. Zo kun je de hele dag door smullen.

Beeld: Anastasia Shuraeva 

Laatste nieuws