Paasinspiratie: twee keer een verrassende gourmet

Eet smakelijk!

Wat is er nu leuker dan tijdens Pasen met de hele familie lekker samen te gourmetten? Pasen valt dit jaar laat in april, dus met een beetje geluk zijn jullie buiten in het warme avondzonnetje met de stukjes vlees en pannetjes in de weer. Gourmetten tijdens Pasen wint elk jaar aan populariteit en is een heerlijke manier om dit leuke feest te vieren. Breng Pasen in huis en in je gourmetpannetje met deze twee heerlijke toprecepten. Dat is nog eens een vrolijk Pasen!

Varkensmedaillon teriyaki met sesam en bosui

Bij Pasen hoort natuurlijk een heerlijk stukje mals vlees. De varkensmedaillons uit dit fijne recept zijn heerlijk sappig en smelten als boter in je mond. Het varkensvlees krijgt een verrassend Japans tintje door de zoete en lichtjes zure teriyaki saus en de nootachtige smaak van de sesam. Een verbluffende combinatie die al je smaakzintuigen prikkelt.

Je kunt het varkensvlees ook desgewenst vervangen voor kip voor een echte kip teriyaki. Een andere klassieker om van te smullen. Tijdens de gourmet bak je de varkensmedaillons in 5 tot 6 minuten gaar. Je kunt in plaats van zonnebloemolie ook boter gebruiken. Dit spettert minder, maakt het vlees mooi goudbruin en zorgt ervoor dat het vlees eerder klaar is. Want jij kunt natuurlijk niet wachten om dit heerlijke recept te proeven.

Houd er rekening mee dat als je voor de kipvariant kiest, het langer duurt voordat de kip gaar is. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een vegetarische gourmet met groenten. Vervang dan het vlees voor bijvoorbeeld paksoi en peultjes en wok de groente in de teriyaki saus. Een heerlijke en gezonde variant, die de gourmet ook geschikt maakt voor vegetariërs.

Angusburger met avocado en pittige kaas

De angusburger is een sublieme toevoeging aan je gourmet. Dit botermalse stuk vlees komt van het Aberdeen Angus rund uit Schotland. De Angus runderen worden vooral gehouden voor hun vlees en staan wereldwijd bekend om hun uitzonderlijk hoge kwaliteit. Ze lopen meestal in natuurgebieden en eten verschillende kruid- en grassoorten. Dit geeft het vlees een perfecte structuur en maakt het mals en sappig. Angus vlees behoort tot de allerbeste vleessoorten. Die wil je dus zeker op je bord hebben tijdens Pasen!

In dit recept wordt het Angus vlees gecombineerd met avocado en pittige kaas. Avocado is een hele gezonde vrucht met een nootachtige maar vrij neutrale smaak. Hierdoor gaat het perfect samen met de pittige Blue Stilton. Als je de Blue Stilton te pittig vindt kun je ook kiezen voor een mildere kaas, zoals mozzarella of cheddar. Dit is zonder twijfel de lekkerste hamburger die je ooit hebt gegeten. Benieuwd naar het recept? Je vindt hem hier.

Met deze uitzonderlijke recepten zet jij tijdens Pasen een heerlijke gourmet op tafel waar het hele paasgezelschap intens van zal genieten.

Eet smakelijk!

Beeld: Cottonbro