Een Bridgerton beauty routine in 3 stappen

Klaar voor Queen Charlotte's ball – of gewoon je dag op kantoor.

BRIDGERTON (2020) - PHOEBE DYNEVOR. Season 1 chapter 2.

Met het tweede seizoen van Bridgerton hoog in de Netflix-rankings, is het niet gek dat we massaal inspiratie halen uit de Regency era fashion- en beauty-trends die in de show voorbij komen. Net zo stralen als Kate, Daphne, Marina en Penelope? Met deze tips maak je jezelf klaar voor het aankomende bal – of gewoon voor een avondje uit eten, een lunchafspraak, of een date in het park.

Stap 1: skinimalism

Erika Ökvist, die de leiding had over haar en make-up voor het tweede Bridgerton-seizoen, heeft bij Byrdie een boekje open gedaan over die prachtige dewy huidjes van de ton. Een belangrijke rol hierbij was weggelegd voor een ontzettend natuurlijke basis die de natuurlijke huid niet als het ware 'verstopte'.

Een dunne, buildable foundation was hiervoor onmisbaar, legt Ökvist uit: "Ik bracht het heel dun aan en kon waar nodig meer en meer toevoegen zodat je het bij alle verschillende soorten belichting paste bij het filmen." Die lichtgewicht foundation viel ontzettend in de smaak, vertelt Ökvist: "Sommige van de mannen wilden naar huis gaan met hun make-up nog op. Je kon het zo dun aanbrengen dat het voelde alsof je niks droeg, maar je kon alsnog in de spiegel zien dat je er gewoon goed uitzag."

Deze trend zagen we ook in seizoen 1 al, maar in seizoen 2 des te meer: een natuurlijke blos, natuurlijke sproetjes, een natuurlijk, dewy gelaat. Hoe puurder, hoe beter. Dus zorg voor een goede skincare-routine als basis, en laat zware foundations en concealers liever links liggen.

Stap 2: geborstelde wenkbrauwen

Met de introductie van de razend populaire soap brows weten we inmiddels wel dat een set volle, geborstelde wenkbrauwen dé trend zijn van dit jaar. Maar ook binnen het Bridgerton-plaatje zijn natuurlijke wenkbrauwen een absolute must.

Borstel ze subtiel omhoog en kleur minimaal bij. Je hoeft ze in elk geval niet volledig in te kleuren, want nogmaals: puur natuur regeerde in Regency-tijden. Met een natuurlijke glow en een stel goede wenkbrauwen ben je goed op weg naar een status als Incomparable.

Stap 3: getinte lippen

Pakte je de afgelopen jaren nog vol uit met lipliner, drie tinten lippenstift en een gloss eroverheen? Niet voor deze trend! In het Bridgerton-tijdperk was make-up minimaal beschikbaar. Een stel dikgestifte lippen zou je destijds niet snel gespot hebben. Grazia India schrijft: "De dienstmeisjes maakten hun eigen smeerseltjes als liptint met natuurlijke kleuren en een subtiele look, waarmee de debutantes altijd delicate ten tonele verschenen."

In de 21e eeuw betekent dit gelukkig niet dat je zelf dan maar aan het DIY'en moet slaan voor een natuurlijke liptint. Kies bijvoorbeeld voor een subtiele liquid tint en bouw die heel lichtjes op. Een andere optie is een fijne lippenbalsem met een klein vleugje kleur. Zo houd je je look subtiel én verzorgend.

Bron: Grazia India, Byrdie | Beeld: Bridgerton