Marie Claires weekendtips

Van de kickoff van de ultieme festivalzomer tot het begin van de Boekenweek: dit staat er dit weekend op het programma!

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag iets doen? Marie Claire tipt! Dit wil je het aankomend weekend niet missen.

Festivalzomer van je leven

Om het nu al memorabele festivalseizoen op een bijzondere manier af te trappen, start Nederlands populairste hard seltzer merk STËLZ een zoektocht naar de Diamond STËLZ die naar de ruimte geschoten wordt. Iedereen die ouder is dan 18 jaar kan zich via www.diamondstelz.nl aanmelden om op de hoogte te blijven van hints waarmee zij de Diamond STËLZ landingslocatie kunnen ontrafelen.

Wie dit lukt, ontvangt een toegangsticket met plus 1 voor de officiële landingsparty op 9 april en maakt kans op de geweldige hoofdprijs: een jaar lang toegang tot meer dan 35 van de bekendste festivals in Nederland samen met een vriend(in) en krijgt daar bovenop €10.000 spending money voor een onvergetelijke ervaring. Kortom: op naar de festivalzomer van je leven!

stelz diamond can weekendtips

Wanneer:
Zaterdag 9 april.

Waar:
Tja…dat is de vraag!

Movies that Matter

Ook is dit weekend de aftrap van het Movies that Matter-festival in Den Haag. Er staan verschillende bijzondere films en documentaires op het programma rond bijzondere vrouwen.

Zo is er bijvoorbeeld de documentaire Wij praten niet van Marjolein Busstra – een intrigerende documentaire met diepgaande gesprekken tussen therapeuten en jongeren die verstrikt zijn geraakt in het complexe netwerk van seksueel geweld en uitbuiting. De film neemt ons mee in de innerlijke strijd van vier personages die proberen te breken met hun voormalige wereld, waar ze – de één meer dan de ander – maar moeilijk van los kunnen komen. Wij praten niet wordt op 12 april uitgezonden door KRCO-NCRV.

Ook is er de Oscar-genomineerde docu Writing with Fire door Rintu Thomas. Gesitueerd in een van de meest onderdrukte en patriarchale provincies van India, wordt een krant geheel door vrouwen gerund. Meera, de populaire, politieke reporter besluit de krant te moderniseren door ook een digitaal nieuwsagentschap te beginnen. Werkend in donkere mediadorpen, bespot en ontmoedigd, dit is het verhaal van Meera’s pittige geest die opbouwt wat waarschijnlijk ’s werelds eerste digitale persbureau zal zijn dat volledig wordt gerund door Dalit-vrouwen op het platteland. Writing With Fire wordt op 31 maart uitgebracht door Amstelfilm.

Wanneer:
Vrijdag 8 april tot en met 16 april.

Waar:
In Den Haag en online.

Eurovisie-voorpret

Oké, we moeten nog even wachten tot het Songfestival in Turijn losgaat, maar er staat dit weekend een hoop voorpret voor de deur. Op zaterdag strijken namelijk 28 van de Eurovision hopefuls neer in Amsterdam voor Eurovision in Concert in AFAS Live. Niet alleen krijg je hier vast een voorproefje op de acts die in mei hopen de douze points in de wacht te slepen, maar de presentatie is in handen van Songfestival-veteranen Cornald Maas en Edsilia Rombley. Kortom: gegarandeerd het ultieme Songfestival-feestje!

Wanneer:
Zaterdag 9 april

Waar:
AFAS Live, Amsterdam

Aftrap van de Boekenweek

Deze zaterdag gaat de Boekenweek weer van start! En een beter begin van de Boekenweek dan een literair verantwoord event is er niet, toch?

Op zaterdag 9 april start de Boekenweek met een feestelijke literaire middag in de Lutherse Kerk te Amsterdam. Het eerste evenement van de Boekenweek, met niemand minder dan de schrijvers van het Boekenweekgeschenk en het Boekenweekessay: Ilja Leonard Pfeijffer en Marieke Lucas Rijneveld over het thema Eerste Liefde. Gastvrouw van de middag is Babs Gons en Roos van Rijswijk zorgt voor interessante interviews.

Er zijn nog tickets beschikbaar via www.VierDeEersteLiefde.nl.

Wanneer:
Zaterdag 9 april.

Waar:
Lutherse Kerk in Amsterdam

Borrelen bij AAN DE KOOT

Wil je ergens een hapje eten en een drankje drinken? Dan zit je dit weekend goed bij AAN DE KOOT, een tijdelijke en nieuwe strandtent zonder opsmuk in Scheveningen. Hier kun je genieten van het strandgevoel terwijl je een dansje waagt op de dansvloer en geniet van heerlijk eten.

Wanneer:
Geopend van 25 maart tot en met oktober 2022.

Waar:
Strand Noord 1, Scheveningen.

Weekendje op de bank

Met alle regen en kou geen zin om je naar buiten te begeven? Geen zorgen! Er zijn de afgelopen films namelijk volop gloednieuwe titels verschenen op de populaire streaming-diensten.

Ook dan hoef je je niet te vervelen. Afgelopen week verschenen er namelijk weer tal van films en series op de streamingsdiensten. Zo verscheen deze week de indrukwekkende documentaire Papa is verslaafd verschenen op Videoland. Zin in spanning? De speelfilm The King’s Man is nu beschikbaar op Pathé Thuis, en op Netflix kun je nu de film Till Death kijken met een hoofdrol voor Megan Fox. Ook vanaf de bank is er dus genoeg leuks te zien dit weekend!

Beeld: Brunopress

Laatste nieuws