Aha: dit is waar de meeste liefdes ontstaan

Love is in the air – maar wáár?

Eindeloos swipen, een romantische blikkenwisseling in het park, of een steamy connectie maken op een festival: liefde vind je in alle soorten en maten. Maar wat is anno 2022 dé manier om de ware liefde tegen het lijf te lopen? Dit is wat de wetenschap erover zegt.

Bij het koffiezetapparaat

Het zal je misschien niet verbazen dat veel koppels elkaar vroeger via werk leerden kennen. Tegenwoordig is dat iets minder populair, blijkt uit een Amerikaans onderzoek. Zo’n 11 procent van de ondervraagde koppels gaf aan elkaar via werk te hebben leren kennen.

De reden waarom dat nu zo laag is, is logisch te verklaren. Volgens de onderzoekers heeft dit te maken met het sneller switchen van banen. Mensen zijn niet meer gebonden aan één vaste werkplek, en het thuiswerken zal hier vast ook een rol in spelen. Daarnaast lijkt een relatie met een collega tegenwoordig ook minder sociaal geaccepteerd.

Link tool: post not found

Datingapps

Maar als je op je werk de ware niet tegenkomt, waar moet je dan zoeken? Je telefoon is anno 2022 je beste vriend en je bent een swipe away van je droompartner. 39 procent van de koppels uit het onderzoek gaf aan elkaar via een datingapp zoals Tinder te hebben leren kennen. In 2009 was dit nog maar 20 procent. Ook je sociale kring kan helpen, blijkt uit het onderzoek. 20 procent van de koppels gaf aan elkaar ontmoet te hebben door een gezamenlijke vriend(in). Dit percentage lag in 1990 wat hoger, namelijk rond de 34 procent.

Datingapps winnen dus zeker aan populariteit, en dit komt volgens de onderzoekers doordat veel mensen een druk leven leiden. Ook is het een makkelijke manier om iemand te leren kennen. Datingapps zijn overigens niet voor iedereen weggelegd. Doordat er veel keuze is, kan dit voor sommige mensen te overweldigend zijn. Dan maar een drankje in de kroeg!

Bron: Vriendin, Grazia | Beeld: iStock

Laatste nieuws