Sustainable fashion: Guess plant duizenden bomen samen met Treedom

Groen blijft de modekleur van het jaar.

Lees ook

Modemerk Guess zet zich de komende tijd hard in voor onze planeet. Earth Day staat immers voor de deur, en daarom hebben ze met Guess Eco het project Be(leaf) in Change opgezet, in samenwerking met Treedom.

Treedom

Het Treedom-boomplantprogramma, opgericht in Florence, Italië, onder de slogan ‘Let’s Green the Planet’, werkt nauw samen met boeren in Italië, Afrika en Zuid-Amerika en helpt de lokale gemeenschappen op lange termijn sociale, financiële en ecologische steun te bieden. Met bijna 3 miljoen bomen die sinds de oprichting in 2010 zijn geplant, werkt het eco-promoting platform ook samen met verschillende zakelijke partners om hun eigen bedrijven meer eco-friendly te maken. Kortom: een win voor de planeet én voor hun partners – waaronder dus Guess.

Als onderdeel van deze partnership gaat Guess in eerste instantie 5.000 bomen laten planten – maar dat is slechts het begin. Het modemerk heeft namelijk ook plannen om in de toekomst nóg meer bomen te laten planten.

Veelbelovende samenwerking

Paul Marciano, de Chief Creative Officer van Guess, is in elk geval heel blij met de nieuwe samenwerking met Treedom. “We zijn erg enthousiast over deze nieuwe campagne. Niet alleen sluit het Treedom-project perfect aan bij Guess zijn eigen streven om de wereld om ons heen te koesteren en te beschermen, maar het is ook de perfecte gelegenheid om onze klanten bewuster te maken van milieukwesties en tegelijkertijd iets heel positiefs te doen voor zowel de planeet als de gemeenschappen waar de bomen worden geplant.”

guess bomen
Treedom werkt samen met lokale gemeenschappen over de hele wereld om bomen te planten – zoals hier in Guatemala.

Adopteer een boom

Mocht je nu, naast de kleding van Guess, ook heel enthousiast zijn over het vergroenen van de planeet? Dan is er goed nieuws. Tijdens de komende in-store en online promo van het merk ontvang je, als je twee producten uit de GUESS Eco-collectie koopt, een speciale code waarmee je je eigen boom kan claimen op de website van Treedom.

Zodra je je Treedom-profiel activeert, kun je doorlopend updates over het project ontvangen, waaronder de soort en de gezondheid van hun boom, en de mensen die ervoor zorgen. Alle bomen zullen worden aangeduid met het GUESS-logo en klanten zullen ook de soort en locatie kunnen kiezen van de boom die ze willen adopteren. Kortom: een nieuwe outfit én een live verslag over je eigen boom? Sign us up!

Bron: Guess | Beeld: Jasmin Chew, Guess

Laatste nieuws

Zie ook