Dit zijn dé vragen waar de tweede Downton Abbey-film antwoord op moet geven

The New Era van Downton Abbey laat nog even op zich wachten, maar we zitten boordevol vragen!

De makers van Downton Abbey stellen ons geduld flink op de proef. De film Downton Abbey: A New Era zou eind vorig jaar al verschijnen. Vervolgens werd de releasedatum maart 2022. Inmiddels is het echter al ruimschoots april, en die film? Nog nergens te bekennen. Afijn, geduld is een schone zaak, en we zijn bereid om de makers deze vertraging te vergeven. Maar dan willen we wel dat de film antwoord geeft op deze prangende vragen.

De Crawleys zijn terug

Het lijkt erop dat we eindelijk weer kunnen genieten van de Crawleys op de buis, of eigenlijk op het witte doek. In mei verschijnt de langverwachte tweede film in de bioscoop en we kunnen niet wachten. En ja, het is even geleden dat we een Downton-film hadden – in 2019 verscheen de eerste film. Maar daarmee zijn we de aristocratische familie en diens loyale personeel niet vergeten. Sterker nog: we hebben nog heel wat brandende vragen waar we toch wel een antwoord op hopen te krijgen in de tweede film. Komen ze:

Moeten we in A New Era afscheid nemen van Lady Violet Crawley?

De eerste Downton-film was prachtig, maar had ook een droevig randje. Zo zagen we aan het einde van de film hoe gravin Crawley haar kleindochter Lady Violet toevertrouwde dat ze niet lang meer te leven had. In de trailer van de nieuwe film zagen we The Dowager wel terug, en kwam haar mysterieuze verleden ter sprake. Maar dat we haar in de trailer zien, betekent niet dat het karakter van actrice Maggie Smith het einde van de film haalt. Zo maakt ze in de trailer geen deel uit van de scènes die zijn geschoten in het zuiden van Frankrijk. Of het betekent dat de familie voor hun tripje al afscheid heeft moeten nemen van hun (schoon)moeder en oma? Dat moet nog blijken.

Wat is het lot van Henry Talbot, de echtgenoot van Lady Mary?

We zagen ‘m niet terug in de trailer van A New Era en een snelle search op IMDB leert ons dat acteur Matthew Goode niet in de tweede film zal verschijnen. Een tweede blik op datzelfde platform vertelt ons wel dat de acteur het behoorlijk druk heeft met een aantal andere producties, waaronder het derde seizoen van A Discovery of Witches. En heus, we snappen dat-ie het druk heeft, maar een klein optreden hadden we zó leuk gevonden.

En dan is het natuurlijk de vraag: hoe hebben de schrijvers de tweede man van Lady Mary uit de film geschreven? Een tweede noodlottig auto-ongeluk kunnen wij (en ook Lady Mary) niet aan. Is ze dan op een andere manier weduwe geworden? Is ze überhaupt voor de tweede keer een weduwe geworden? Of schrijven de makers van Downton Abbey hem gewoon naar de andere kant van de wereld voor een zakentrip? We gaan het zien!

Zijn Daisy en Andy in het huwelijksbootje gestapt?

Als iemand een lastige op liefdesgebied was, was het keukenmeisje Daisy wel. Ze had verscheidene crushes, maar trouwde met iemand op wie ze niet verliefd was – al was dit een beetje een petty marriage, aangezien wijlen haar echtgenoot op dat moment op sterven lag. Maar dat terzijde.

Daarna was het footman Andy Parker die een oogje had op Daisy – wilde Daisy op z’n Daisy’s natuurlijk niets van weten. Al zag ze ‘m uiteindelijk toch wel staan. In de vorige film zagen we dat de twee zich verloofden, maar van een bruiloft vingen we dan geen enkele glimp op. Gaat het nog gebeuren? Of zijn de twee inmiddels in de echt verbonden? Als we de officiële Downton Abbey Instagram-pagina mogen geloven – vrij betrouwbaar, in onze optiek – keert Daisy in de tweede film terug als Daisy Parker. We weten niet hoe het met jou zit, maar dat klinkt behoorlijk getrouwd!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Downton Abbey (@downtonabbey_official)

Krijgt Thomas Barrow ein-de-lijk zijn happy end?

O, wat had die Barrow het toch soms behoorlijk achter de ellebogen. Zo erg, dat ook wij ‘m niet altijd het beste toewensten. Maar Downtons footman werd gewoon niet altijd goed begrepen en uiteindelijk bleek het best een sympathieke man. En of je hem nu helemaal het einde vindt of niet, wij hopen inmiddels op een happy end voor Thomas Barrow die erg struggelde met zijn seksualiteit als homoman. Gaat Barrow de liefde vinden? We hopen het!

Is dit het einde van Downton?

We hopen vurig dat A New Era niet synoniem is voor the end of an era. Krijgen we nog een derde film? Of misschien zelfs een nieuw seizoen? Daarover is vooralsnog niets bekend. En we weten het: vooralsnog moeten we maar genoegen nemen met die tweede film. Overigens hoeven we niet heel lang meer te wachten (als het goed is), want de film verschijnt aan het einde van deze maand!

Bron: Hello Magazine, Beau Monde | Beeld: Downton Abbey, Instagram

Laatste nieuws