Deze Duitse 'City of Fashion' is een must-visit voor shopliefhebbers

Gek op koopjes scoren? Bezoek dan dit shopwalhalla in Metzingen!

De Italianen hebben Milaan, de Britten hebben Londen, de Amerikanen hebben New York en de Duitsers? Zij hebben Metzingen: dé modestad van Duitsland.

Shopparadijs in Metzingen

Dertig kilometer ten zuiden van Stuttgart ligt Metzingen, een pittoresk plaatsje in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg. Het zal niemand verbazen dat je daar prachtig kunt wandelen, maar wist je dat je er ook uitgebreid kunt shoppen? Metzingen is namelijk de thuisbasis van Outletcity Metzingen, het grootste outletcentrum van Europa!

In Outletcity Metzingen – gelegen in het centrum van Metzingen, tussen de typerende Duitse huisjes – kun je al je shopbehoeftes bevredigen. Je koopt hier de prachtigste kleding, mooiste accessoires, hebberigmakende lifestyle artikelen, en je kunt je voorraad beautyproducten spekken. In dit outletcentrum vind je tig premium en luxueuze merken, denk aan onder andere Adidas, Closed, Kjus, L'Occitane, MCM, Sandro, Under Amour, Nike, Valentino en Hugo Boss. Je kunt producten van deze merken bemachtigen met een korting tot wel 70 procent! Niet zo gek dat de outlet ook wel te boek staat als City of Fashion.

Beste moment om te gaan

Wil je je slag slaan en profiteren van de hoge kortingen bij premium merken? We get it. Maar als je de vruchten echt wilt plukken, kun je het beste een beetje strategisch te werk gaan door er op de juiste dag te shoppen. Je kunt het beste tussen maandag en donderdag naar het outlet gaan. Niet alleen is het dan een stuk rustiger, maar op dit moment heb je meer keuze, omdat de koopjes nog niet zijn weggekaapt door de weekendbezoekers. En met 4,2 miljoen bezoekers per jaar kun je er wel vanuit gaan dat het in het weekend druk is!

Check overigens wel even de openingstijden van de outletcity. In Nederland zien we vrije dagen als paasmaandag als dé uitgelezen kans om te gaan shoppen, maar onze zuiderburen gaan anders om met deze Christelijke feestdagen. Oftewel, op dagen als Pasen, Sacramentsdag en Tweede Kerstdag zijn de winkels in Metzingen gesloten. Hetzelfde geldt voor de zondagen: op deze Christelijke rustdag kun je er niet terecht om te winkelen.

Shoptip

We zeiden net al dat je tot 70 procent korting kunt krijgen op items die je in de outlet scoort, maar het kan nog mooier. Outletcity biedt haar internationale gasten exclusief een VIP-shoppingpas aan. Met de code "OCMTNL" bespaar je nog eens 10 procent op meer dan 80 deelnemende merken. Meer info over deze pas vind je op de website van Outletcity Metzingen.

Overigens kun je in de (de buurt van) Metzingen veel meer doen dan shoppen en een hapje eten in een van de vele restaurants gelegen in het outletcentrum. Outletcity Metzingen ligt namelijk in de Schwäbische Alb-regio, een middelgebergte met toppen van wel 1000 meter hoog. Na een dagje shoppen kun je ontspannen in een van de spa's waar de regio om bekend staat, of ga een stuk hiken langs een van de trails en aanschouw de prachtige natuur.

Hugo Boss

Wist je trouwens dat er ook een Hugo Boss te vinden is Outletcity Metzingen? En dat berust niet helemaal op toeval. Hugo Ferdinand Boss opende namelijk zijn allereerste fabriek in zijn hometown Metzingen. Deze Duitse stad was waar hij zijn succes ontvouwde en we weten allemaal dat Boss een enorme naam voor zichzelf heeft gemaakt. Tegenwoordig vind je de grootste winkel van Hugo Boss in Outletcity Metzingen. En als we groot zeggen, bedoelen we ook echt groot, namelijk 5.000 vierkante meter! Genoeg redenen om een bezoekje te brengen aan de outletcity, dus!

Beeld: Outletcity Metzingen