Rihanna over zwangerschap: ‘Ik zou niet zeggen dat we het planden’

De zangeres verwacht binnenkort haar eerste kindje met A$AP Rocky.

Het was voor de hele wereld een verrassing toen Rihanna samen met A$AP Rocky én baby bump in het openbaar verscheen eind januari. Maar oh, that woman glows! Haar zwangerschap staat haar goed, maar helemaal gepland was-ie niet, zo vertelt de zangeres in een interview met Vogue.

Zwanger

Rihanna en haar geliefde A$AP Rocky kenden elkaar al lange tijd en waren goede vrienden. Hun relatie veranderde in een romantische toen de wereld in lockdown ging vanwege COVID. “Hij werd toen mijn familie”, deelt Rihanna in een interview met Vogue USA.  En de relatie voelt goed. “Ik heb het gevoel dat ik alles kan met hem aan mijn zijde.”

Binnenkort worden de twee ouders van hun eerste kindje. Iedereen kan beamen dat Rihanna een van die vrouwen is die straalt tijdens haar zwangerschap, en toch kan de wereld niet anders dan zich afvragen of het gepland was. “Gepland? Ik zou niet zeggen gepland”, vertelt de zangeres over haar zwangerschap. “Maar we planden er ook niet tegen. Ik weet niet wanneer ik ovuleer of die andere shit. We hadden gewoon lol”, vervolgt ze. “En toen stond het daar aangegeven op de test. Ik heb geen tijd verspild. Ik riep hem naar binnen en liet het hem zien. De volgende ochtend was ik bij de dokter en begon onze reis.” Al is het voor Rihanna zelf ook nog steeds wennen. “Soms loop ik langs mijn eigen reflectie en denk ik oh, shit!”

Kwaaltjes en cravings

Rihanna dacht altijd dat ze erg veel last zou hebben van ochtendmisselijkheid – dit was namelijk de zwangerschapskwaal waar haar moeder mee moest dealen – maar tot dusver gaat alles goed. Ze ervoer mood swings, maar ook die kan ze beter managen dan ze aanvankelijk dacht. “Ik zette mezelf schrap voor iets krankzinnigs, omdat ik wist dat ik niet mijn gebruikelijk coping-mechanisme zou hebben: Ik kan nu niet zomaar een joint gaan roken. Maar ik was aangenaam verrast dat het me lukt om hiermee te dealen.” Al kan de zangeres alsnog op een random moment ineens in tranen uitbarsten.

En net als vele andere zwangere vrouwen heeft Rihanna ook zogenoemde pregnancy cravings. “Ik heb meestal een hekel aan desserts, maar als je nu opeens dichtbij me komt met een met chocolade bedekte donut, heb je mijn hart voor altijd.” Ook mandarijnen zijn opeens een ding voor de zangeres. Ze eet ze bij de vleet. Maar, saillant detail, ze eet ze met zout. Geen grap. “Het moet met zout zijn en alleen met zout, want in Barbados nemen we fruit mee naar de oceaan en laten we het weken. Geloof me, het is echt een ding.”

Kleding

Als een ding aan Rihanna’s zwangerschap opviel, is het wel de kleding die ze droeg. Typisch Rihanna, zouden sommigen zeggen. Anderen vinden het weer te bloot. Maar aan die kritiek stoort de zangeres zich niet. Als ze het niet zou dragen vóór haar zwangerschap, gaat ze het ook niet dragen tíjdens haar zwangerschap. Ook hoopt ze dat ze hierin een voorbeeld kan zijn voor andere moeders in spe.

“Ik hoop dat we opnieuw kunnen definiëren wat ‘gepast’ is voor zwangere vrouwen”, stelt Rihanna. “Mijn lichaam doet op dit moment ongelooflijke dingen en daar ga ik me niet voor schamen. Deze tijd moet feestelijk aanvoelen. Want waarom zou je je zwangerschap verstoppen?”

Laatste nieuws