De beauty habits van ballerina Floor Eimers

"Je hebt verschillende typen schoonheid. Uiterlijk natuurlijk, maar als ballerina moet je ook een bepaalde innerlijke schoonheid hebben."

Lees ook

Ballerina Floor Eimers kan eindelijk weer in alle vrijheid dansen voor Het Nationale Ballet. Ze is ambassadeur van Sisley Paris, maar hoe ziet haar eigen beauty-routine eruit?

Hoe overleef je als ballerina als je twee jaar nauwelijks kunt optreden?

“Gelukkig wisten we van tevoren niet hoe lang het zou duren. Er waren natuurlijk ups en downs: livestreams voor een lege zaal, af en toe dansen voor een klein publiek, uiteindelijk voor een volle zaal, en daarna weer helemaal dicht. Gelukkig mochten we als topsporters doortrainen, maar de voorstellingen heb ik zo ontzettend gemist.”

Beauty en ballet zijn nauw verbonden. Wat betekent schoonheid voor jou persoonlijk?

“Je hebt verschillende typen schoonheid. Uiterlijk natuurlijk, maar als ballerina moet je ook een bepaalde innerlijke schoonheid hebben. En ballet is esthetisch heel mooi om naar te kijken. Mijn collega’s zijn prachtige mensen met ontzettend mooie lijven, maar sommige dansers vallen meer op omdat ze een betoverende innerlijke schoonheid en charisma hebben.”

Wanneer voel jij je op je mooist?

“Vlak voor ik opga voor een voorstelling, als mijn make-up en haar op orde zijn, klaar om te shinen, voel ik me ontzettend sterk en mooi. Maar ook op een vrije dag, als ik de avond ervoor mijn huid goed heb verzorgd en mijn uurtjes slaap heb gepakt.”

Heb je een vaste skincare-routine?

“Zeker! Elke dag reinig ik mijn huid met Sisley Eau Efficace Gentle Make-Up Remover en een zachte foam. Eén keer per week scrub ik en twee keer per week voed ik mijn huid met Gel Express aux Fleurs Hydrating and Toning Mask. Ik gebruik elke dag een goede oogcrème en voedende dag- en nachtcrème; Crème Reparatrice with Shea butter is allebei ineen. En overdag draag ik altijd een SPF, dé remedie tegen huidveroudering.”

Gebruik je speciale beauty- en make-upproducten voor een voorstelling?

“’s Middags na mijn repetities douche ik en reinig ik mijn huid, waarna ik een rijke, verzorgende zilvercrème opdoe. ’s Avonds breng ik Instant Perfect primer aan als basis en daarna Phyto-Teint Nude foundation, die ik afdep met Phyto-Poudre Libre. Dan gaat de wat zwaardere oog- make-up op en als laatste wat Phyto-Rouge Shine lippenstift. Dan voel ik me helemaal af!”

Welke drie producten zitten er altijd in je tas?

“Een reistube met dag- en nachtcrème, Phyto-Rouge Shine lippen- stift in lichtroze en mijn travel-size parfum.”

Welk ballet moeten we absoluut gaan zien dit jaar?

Hans van Manen, de wereldberoemde Nederlandse choreograaf, wordt dit jaar 90 en dat gaan we groots vieren, samen met het 60-jarig jubileum van Het Nationale Ballet. In mei en juni dansen we hiermee door heel Nederland. Ik kijk er ontzettend naar uit en jullie zijn allemaal van harte welkom!”

Tekst: Saar Langkamp | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook