Ook Renée Zellweger hoopt op nog een Bridget Jones-film

Tijdens de promotie van haar nieuwe show The Truth About Pam, kon Renee het niet helpen om Bridget Jones aan te kaarten.

Lees ook

Twaalf jaar na the Edge of Reason keerde Bridget Jones in 2016 terug op het witte doek. Met baby. It’s safe to say dat fans genoten van de derde Bridget Jones-film. Er werd meteen druk gespeculeerd over een vierde film, maar daar is tot de dag van vandaag nog niets van gekomen. Maar als het aan actrice Renée Zellweger ligt, komt daar verandering in!

Een vierde film

Actrice Renée Zellweger die de rol van de singleton Bridget Jones vertolkte – en daar een Oscarnominatie voor in de wacht sleepte – zou het heerlijk vinden om opnieuw in de huid van de Britse te kruipen. Bovendien zou ze het ook logisch vinden, zo deelt ze tijdens een interview met The Jess Cagle Show. Bedenker Helen Fielding schreef immers ook het boek Bridget Jones: Mad About the Boy, dat nog niet is verfilmd.

Renée hoopt net zo erg op een vierde film als wij. “Ik hoop het, ik hoop het”, vertelde ze. “Ik bedoel, het is leuk, ze is zo leuk. Ik vind het heerlijk om in haar schoenen te staan.” De actrice blijkt net zo’n groot fan van haar karakter te zijn als wij. “Het maakt me aan het giechelen om elke dag op de set te staan en na te denken over hoe ongemakkelijk we bepaalde omstandigheden voor haar kunnen maken. Het is gewoon zo leuk. En ik vind haar zo vertederend.”

Bovendien ziet Renée het ook als een prachtige kans. “Het is zo zeldzaam om een karakter in verschillende stadia van haar leven te zien. En ook nog eens op een manier waar we ons allemaal in kunnen herkennen, omdat ze parellel loopt met onze eigen levenservaringen in die tijd”, vervolgt ze. “Dus ja, ik hoop het. Ik bedoel, Helen heeft nog een boek geschreven, dus het is er. We zullen zien.”

The Thing About Pam

Een vierde Bridget Jones-film? Count us in. Maar eerst kunnen we nog van Renée genieten als Pam Hupp in de mini-serie The Thing About Pam. Voor deze rol onderging de actrice een ware metamorfose, waardoor sommigen haar niet eens meer herkennen. “Als je een acteur of actrice niet meer herkent in een rol, dan is dat een groot compliment”, vertelt ze daarover aan Vanity Fair. Voor haar rol kreeg ze verschillende protheses aangemeten, een boblijn en droeg ze een fat suit.

The Thing About Pam gaat over een schokkend, waargebeurd verhaal over Pam Hupp, een vrouw uit Missouri die betrokken was bij meerdere moordzaken. Naast Renée zijn ook Josh Duhamel en Judy Greer in de serie te zien.

Bron: The Jess Cagle Show, Vanity Fair | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook