Marie Claires weekendtips

Van een pop-upchampagnebar tot cultuur proeven tijdens het filmfestival.

Nog niks gepland voor dit lange paasweekend, maar wil je wel graag iets doen? Marie Claire tipt! Dit wil je aankomend weekend niet missen.

Pak een filmpje tijdens het Internationaal Filmfestival Gorinchem

Gisteren trapte voor de zesde keer op rij het Internationaal Filmfestival Gorinchem af. Tijdens dit fijne festival kun je verschillende wereldfilms met actuele sociale thema’s bekijken. De films, waaronder The Grave Diggers Wife (het speelfilmdebuut van Khadar Ayderus Ahmed), zijn te zien op verschillende locaties in de stad. Bovendien is het niet alleen genieten van prachtige films, want na afloop kun je ook nog een hapje of drankje doen in het filmcafé.

Wanneer:
Van 13 april tot en met 17 april.

Waar:
Verscheidene theaters in Gorinchem.

Proosten bij het Moët en Chandon Canal House

Gek op champagne? Dan moet je dit weekend aan de Amsterdamse grachten zijn. Daar opent namelijk de pop-up champagnebar van Moët & Chandon. Een plek waar je – uiteraard – champagne kunt proeven tijdens tastings, maar waar je ook kunt genieten van de leukste acts. Extra leuk: op tweede paasdag kun je er genieten van een heuse paaslunch. Voor 58 euro per persoon geniet je dan van vier gangen + twee glazen Moët en Chandon.

Wanneer:
15 april tot en met 24 april.

Waar:
Amsterdam.

Ga dineren bij TOZI

Als we iets graag doen in het weekend, dan is het wel lekker eten met vrienden. Restaurant TOZI snapt dat maar al te goed. Hier kun je genieten van zogenoemde cicchetti: kleine, Venetiaans geïnspireerde gerechten om te delen. Daarmee is TOZI – wat Venetiaans is voor een groep vrienden – de perfecte plek om van een Paasdiner te genieten met vrienden en familie. Enkele hoogtepunten op de menukaart? De truffelpasta, burrata en gegrilde octopus.

Wanneer:
Van woensdag tot en met zondag geopend, van 17:30 tot en met 22:00. Van 15 tot en met 25 april kun je van speciale opties genieten.

Waar:
Amsterdam.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door TOZI Amsterdam (@toziamsterdam)

Tover je balkon om tot je eigen stadspark

Versteende buurten en massief betonnen aangezichten? Dat vindt Stadspark Verticaal maar niets. Daarom roept het alle balkonhouders onder ons op om de boel eens te vergroenen. Plantje hier, plantje daar, helemaal leuk! Bovendien ook goed voor de lokale biodiversiteit, zo vertelt Sam van der Zanden, initiatiefnemer en founder van Upperbloom. “Of je nu met één plantenbak begint of je hele dakterras verbouwt, ieder beetje groen doet wonderen.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Upperbloom (@upperbloom)

Geen groene vingers? Dat hoeft gelukkig geen probleem te zijn. Dit weekend rijdt de Stadspark Verticaal Truck namelijk rond in Amsterdam, op verscheidene locaties in onze hoofdstad kun je bij deze truck advies inwinnen over hoe jij je buurt of balkon groener kunt maken. Woon je niet in Amsterdam? No worries, de truck zal ook nog op andere plekken in ons land stoppen.

Waar:
Verschillende locaties in Amsterdam

Wanneer:
16 en 17 april (en op 23, 30 april en 7 mei op andere locaties in Nederland).

Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws