Of je tijdens het paasweekend nu luncht met een grote groep vrienden, dineert met je hele familie of enkel met je partner aan tafel gaat: je hebt opties nodig. Wij delen daarom een aantal heerlijke paasrecepten!
Oeufs en cocotte met zalm
Ingrediënten:
- Boter
- 4 takjes verse dille
- 12 takjes bieslook
- 100 gram warmgerookte zalm
- 12 plakjes (stok)brood
- 125 gram crème fraīche
- 4 eieren
- Peper
- Egg salt van Oil & Vinegar
- Lemon dressing van Oil & Vinegar
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de schaaltjes royaal in met de boter. Snijd de dille en bieslook fijn. Snijd de zalm in stukjes.
- Verdeel achtereenvolgens de crème fraîche, twee derde van de kruiden en de zalm over de schaaltjes. Maak een kuiltje in het midden en breek boven elk kuiltje een ei.
- Zet de schaaltjes in de braadslee. Vul de braadslee tot twee derde van de rand van de schaaltjes met heet water en zet op het rooster van de oven. Bak de oeufs en cocotte circa 12 minuten in het midden van de oven tot het eiwit gestold is en het eigeel nog zacht is.
- Haal uit de oven, bestrooi met Egg salt, peper, en de overige kruiden. Serveer direct met de sneetjes (stok)brood en wat Lemon Dressing.
Witte asperges met pesto al limone
Ingrediënten:
- 500 gram geschilde witte asperges
- 20 gram pijnboompitjes
- Pesto al limone van Oil & Vinegar
- Extra vierge olijfolie met citroen van Oil & Vinegar
- 2 takjes verse basilicum
- Optioneel: Egg salt van Oil & Vinegar
Zo maak je het:
- Schil de asperges en kook ze in licht gezouten water beetgaar (± 5 minuten).
- Rooster ondertussen de pijnboompitjes en laat ze afkoelen. Verdeel de asperges op een mooi bord of een schaal en doe er flink wat Pesto al Limone over.
- Garneer tot slot met de geroosterde pijnboompitjes en blaadjes basilicum.
- Tip: bijzonder lekker met een gekookt eitje in combinatie met Egg Salt! Eet smakelijk!
Vegan boterhammen met zoete aardappelspread, walnoten en tuinkers
Ingrediënten:
voor 4 personen
- 8 sneeën volkorenbrood
- 1 zoete aardappel, geschild en in blokjes
- 360 gram witte bonen, uitgelekt en afgespoeld
- 50 gram Becel Original, 100% natuurlijk
- 30 gram walnoten, grof gehakt
- 20 gram tuinkers, grof gehakt
- ½ theelepel paprikapoeder
- ¼ theelepel gemalen komijnzaad
- zout en peper
Zo maak je het:
- Kook de zoete aardappel 10 minuten in ruim kokend water, giet af en zet apart.
- Doe de zoete aardappel, witte bonen, Becel Original, paprikapoeder en gemalen komijnzaad in een keukenmachine en mix tot een glad geheel. Proef en breng op smaak met zout en peper.
- Besmeer de boterhammen met de zoete aardappelspread en garneer met walnoten en tuinkers.
Openingsbeeld: iStock