Trend alert: dit jaren ’90 kapsel maakt een enorme comeback

Op TikTok is het kapsel een ware trend.

Waren wij blij met het vertrek van de low-rise jeans, brengt Gen Z ‘m weer terug. Zei deze generatie dat de skinny jeans passe was, bleven wij de strakke broek gewoon dragen (al dan niet wat minder vaak). Smaken verschillen, zo ook tussen generaties. Zo zijn de Gen Z’ers helemaal wild van de wilde nineties updo, maar dat moeten wij toch echt even laten bezinken.

Pamela-inspired

De rommelige updo is back on trend. En daar hebben we niemand minder dan Pamela Anderson voor te danken, of eigenlijk de Hulu-miniserie Pam & Tommy. Door de serie over de turbulente relatie van Pamela Anderson en Tommy Lee staat Pams typerende haarstijl nu op de kaart bij Gen Z.

Oude trends vinden hun weg weer terug, mede mogelijk gemaakt door series over vroeger. De serie Pamela & Tommy, waarbij we het huwelijk van het blonde icoon (Lily James) met drummer Tommy Lee (Sebastian Stan) volgen in de periode dat hun sekstape openbaar werd gemaakt, is daar een goed voorbeeld van. Het rommelige opsteekkapsel van Pamela Anderson lijkt de straten weer te domineren. Met name op TikTok, waarbij #Pamcore ontzettend viraal gaat. Niet alleen TikTokkers gaan massaal aan de slag met hun haar, ook moderne rock-‘n-roll-koppels zijn geïnspireerd, zoals Machine Gun Kelly en Megan Fox, en Travis Barker en Kourtney Kardashian.

Pamela Anderson
Een jonge Pamela Anderson geniet van een middagje op het strand in Malibu met haar zoon Brandon, 1996. Beeld: BrunoPress.

How to

Hoe je de iconische knot zelf maakt? Volgens Barry Lee Moe, die het haar verzorgde van actrice Lily James die Pamela speelt in de serie, heb je hier het volgende voor nodig: klittenbandrollers, een krultang en haarlak. “Ik rolde het haar in een grote klittenbandrol in het midden van het hoofd. Vervolgens heb ik het haar in afwisselende selecties gekruld met de krultang en het bespoten met haarlak. Daarna heb ik alles in een mini-Franse draai gedraaid die hoog en strak op het hoofd werd geplaatst”, legt de haarstylist uit. Alleen nog wat haarspelden om het meer volume te geven, en je bent klaar!

Nieuwe generatie

Dat het iconische opsteekkapsel nu ook populair is bij een nieuwe generatie, maakt Barry dan ook ontzettend blij. “Het is een silhouet dat iedereen flatteert en dat in de loop van de tijd op veel manieren opnieuw is uitgevonden. Invloedrijke, trendsettende modemomenten in de geschiedenis inspireren uiteindelijk altijd de jongere generaties, maar met TikTok kunnen ze op een geheel nieuwe manier geïnspireerd worden.”

Bron: Beau Monde | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws