Alexander Skarsgård praat liefdevol over vriendschap met Nicole Kidman

Alexander en Nicole raakten bevriend op de set van Big Little Lies en zijn nu weer samen te zien in de Vikingfilm The Northman.

Lees ook

Wie Big Little Lies heeft gezien weet dat er ontzettend veel chemie was tussen (de karakters van) Alexander Skarsgård en Nicole Kidman. Hun prestaties waren epic. Niet zo gek dat daar een bijzondere vriendschap uit ontstond. Tijdens The Northman-première vertelt Alexander er meer over.

Weer samen acteren

Binnenkort zijn Nicole Kidman en haar Big Little Lies costar Alexander Skarsgård weer samen te zien op het witte doek in de Vikingfilm The Northman. Nicole en Alexander vertolken dit keer niet de rol van een getrouwd stel in een gewelddadige relatie, maar die van moeder een zoon. De acteurs zijn dankbaar en blij om weer samen een project te kunnen doen.

“Tijdens Big Little Lies hebben we enorm veel vertrouwen en respect opgebouwd”, vertelt Nicole tijdens de The Northman-première. “We voelden ons verbonden en voelden ons erg beschermend tegenover elkaar. Om die bijzondere ervaring te delen, en weer samen te werken aan deze film, was heel bijzonder, maar alsnog zwaar en heel intens op een heel andere manier. We grappen dat ons volgende project iets luchtigs moet zijn, zoals een komedie en dan broer en zus spelen.”

Vriendschap met Nicole

Nadat hij Big Little Lies afrondde, ging Alexander een samenwerking aan met Robert Eggers, de regisseur van The Northman. De film gaat over Vikingprins Amleth, die wraak wil op de oom die zijn vader wreed vermoordde en die zijn moeder heeft ontvoerd. Onder andere Alexander vond dat Nicole perfect zou zijn voor de rol van de moeder en pitchte haar samen met Robert.

“Nicole en ik hebben een duistere, twisted, disfunctionele relatie”, zei Alexander daar lachend over. “Er is echt niemand met wie ik me liever in die donkere gebieden begeef dan met Nicole.” Op acteergebied kunnen de twee het goed vinden, maar ook op privégebied ziet Alexander Nicole als een dierbare vriendin. “We hebben een sterke band opgebouwd vanuit Big Little Lies. Het vergde zoveel vertrouwen en nu is ze een goede vriendin. We zaten er weer samen in en het was absoluut ongelooflijk om met haar herenigd te zijn voor dit project. Ze is een van de hoogtepunten van de hele film.”

Bron: Vanity Fair | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook