Waarom je aloë vera moet opnemen in je haarverzorgingsroutine

Hallo, shiny hair!

Lees ook

Wij zijn een groot fan van producten die ons haar meer volume geven, sterker maken en het laten glanzen. Maar voor laatstgenoemde hoef je helemaal niet naar dure haarverzorgingsmiddelen te grijpen. Aloë vera does the trick. 

Voordelen van aloë vera

Grote kans dat je weleens aloë vera hebt gebruikt nadat je een dagje te fanatiek hebt liggen zonnen. Kan zelfs de fanatiekste SPF-gebruikers overkomen. De gel kan inderdaad de pijn van een sunburn verzachten, maar het kan dus ook gebruikt worden voor een DIY-haarmasker.

“Aloë vera bevat essentiële aminozuren en vetzuren, die het haar helpen versterken. Ook bevat het vitamine A, C en E. Dit zijn antioxidanten die schadelijke vrije radicalen neutraliseren”, legt dermatoloog dr. Jeriel Weitz uit. Tricholoog Dr. Isfahan Chambers-Harris vult aan: “Aloë vera werkt ook om de pH van het haar te verlagen tot het ideale bereik van 4,5 tot 5,5. Dit helpt om de haarschubben te verzegelen, waardoor het haar beter gehydrateerd blijft en het glanzender oogt.”

De DIY

Er zijn inmiddels meerdere haarverzorgingsproducten op de markt verkrijgbaar die aloë vera bevatten. Kun je gebruiken, maar dat hoeft niet. Zo vertelt Dr. Weitz dat je de gel ook rechtstreek op je haar en hoofdhuid kunt aanbrengen. Laat het vervolgens 30 minuten intrekken en spoel het daarna goed uit. Was je haar vervolgens met shampoo en conditioner zoals je het normaal ook zou doen. “Je kunt ook 100 procent aloë vera aan je stylingproducten toevoegen”, vult Dr. Chambers-Harris aan. Wel is het altijd goed om van tevoren wat aloë vera aan te brengen op je huid. Het mag dan wel 100 procent plantaardig zijn, maar je weet maar nooit hoe je hoofdhuid erop reageert.

Bron: Instyle | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook