5x Wat je kunt doen als je nog geen plannen hebt voor Koningsdag

Last-minute ideeën om de verjaardag van onze koning te vieren.

Het kan eindelijk weer: Koningsdag vieren zoals we het willen vieren. Ben je er nog niet helemaal aan gewend dat het allemaal weer kan en heb je nog helemaal geen plannen gemaakt om de verjaardag van onze koning te vieren? Wij doen enkele last-minute suggesties!

538 Koningsdag

Heb je zin om tijdens Koningsdag lekker te feesten? Na twee jaar keert Radio 538 terug naar Breda voor een live editie van 538 Koningsdag. Op woensdag 27 april kleurt daar het Chasséveld oranje om de verjaardag van onze koning te vieren. Dit jaar staan onder anderen Afrojack, Becky Hill, Rondé, Bastille, Snollebollekes, Davina Michelle, Antoon, Maan en Rolf Sanchez op 538 Koningsdag. Geen ticket? Via de livestream volg je het hele feest gewoon vanuit je woonkamer. Speakers aan, drankje erbij en je hebt een topdag.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Radio 538 (@radio538)

Royal lunch

Wil jij de drukte van de stad even ontvluchten? Bij MR PORTER kun je op grote hoogte, en met een rooftop met uitzicht over de Dam, genieten van een heuse royal lunch. Onder de noemer ‘King’s lunch’ geniet je van de royale gerechten van het steakhouse en kun je je vervolgens verplaatsen naar de cocktailbar. Extra fijn: je kunt zelfs nog een dansje wagen op de tunes van een live dj. Reserveren kan bij MR PORTER via de website

Kanonnen van Oranje

Feestbeesten zijn tijdens Koningsdag in Breda aan het juiste adres. Bij evenementenlocatie Theater De Avenue vind je Kanonnen van Oranje. Op Koningsnacht prijken nationale top acts zoals De Jeugd van Tegenwoordig, Jebroer, Rapper Donnie, zanger Joel Borelli, Benr en Feestdjruud bovenaan het affiche. Een dag later worden de technofans getrakteerd op optredens van o.a. ROD, Michel de Hey, De Sluwe Vos, Secret Cinema, Egbert en Patrice Baümel. Kortom: twee dagen genieten. 

Tompouce

Wat is Koningsdag zonder een oranje tompouce? Robèrt van Beckhoven, bekend van Heel Holland Bakt, heeft de allerlekkerste oranje tompoucen en opent speciaal voor Koningsdag twee bezorglocaties van zijn ambachtelijke bakkerij ‘bij Robèrt’ in Amsterdam en Den Bosch. De dubbeldekkers zijn gemaakt van huisgemaakt bladerdeeg met 100 procent roomboter, luchtige Zwitserse room met echte vanille uit Madagaskar én uiteraard verrukkelijk oranje fondant. Exclusief te bestellen via de website en app van Thuisbezorgd.nl. Extra fijn: alle opbrengsten van de samenwerking worden gedoneerd aan Voedselbanken Nederland.

Pizza time

Na een hele dag feesten is er niets lekkerder dan een pizza delen met je friends. En jij bent niet de enige die van een goed stuk pizza houdt, want ook het koninklijk huis geniet wel eens van deze traditionele, Italiaanse maaltijd. Hun lievelingspizza? Pizza Calabrese. In het kader van Koningsdag bestel je daarom op 27 april bij Toni Loco deze royal pizza, gemaakt van tomaten, mozzarella, salami, schouderham en champignons. Vier je Koningsdag op een boot, aan het water of niet in de buurt van Toni loco? No worries. Je bestelt de pizza’s van Toni Loco namelijk ook via Uber Eats. 

Dit is uiteraard nog niet alles. In Nederland zijn er genoeg leuke feesten en partijen te vinden, ook zonder ticket kun je in de grote steden in Nederland genoeg leuke dingen doen. Want wat is er nu leuker dan ouderwets rondstruinen op een rommelmarkt? Of genieten van een drankje op het terras? Wij wensen je in ieder geval een heel fijne Koningsdag!

Bron: Grazia | Beeld: BrunoPress, Instagram