Trending: de opvallende cut-outjurk van dit merk is een hit op Instagram

Yay or nay?

Als je trends op de voet volgt, weet je dat ze vaak na een tijdje wel weer op hun retour zijn. Normaliter domineren ze een seizoen of twee, maar voor de cut-out geldt dat het nog steeds een populair item is. Met name de jurk van dit merk scoort momenteel goed.

De populariteit van de cut-out

Een paar jaar geleden zagen we de cut-out z’n intrede maken in de modewereld. Het begon subtiel, met een cut-out ter hoogte van de schouders. Inmiddels heeft subtiliteit plaats moeten maken voor grotere uitsnedes. Of zelfs meerdere. Tijdens de presentaties van de spring/summer 2022 en fall 2022 collecties zagen we dat verschillende lichaamsdelen werden uitgelicht door opvallende snits. Niet alleen decolletés, maar ook heupen en buiken.

Een merk dat ook gebruik maakt van de flirterige stijl is Rowen Rose. Een label uit Parijs, opgericht in 1996 door Parisienne Emma Rowen Rose. Het merk staat bekend om zijn unieke creaties, waarbij elegantie voorop staat. Onlangs resulteerde dat in de cut-out midi-jurk uit de Vertigo Spring/Summer 2022-collectie.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ROWEN ROSE (@rowenroseofficial)

De jurk is verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder zwart. Maar onder influencers is de kleurrijke variant het meest geliefd.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Nuria Alegria (@nuriaalegria_)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Emili Sindlev (@emilisindlev)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door elsa❤️ (@hoskelsa)

Het is niet de eerste keer dat een jurk van Rowen Rose het goed doet onder de influencers. In oktober viel een andere jurk uit dezelfde collectie al in de smaak.

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Amélie (@ameliemoutia)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Nuria Alegria (@nuriaalegria_)

Cut-outtrend

Zoals we al zeiden lijkt de cut-outtrend nog lang niet op z’n retour. En hoewel je misschien anders zou denken, doet de trend het goed in alle seizoenen. Zo droegen we afgelopen herfst massaal wollen truien en jurken met verschillende soorten snits. Wij zijn benieuwd hoeveel seizoenen we deze trend nog gaan meemaken. Een ding is zeker: dit seizoen is de cut-out niet weg te denken!

Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws