Dirty Dancing krijgt een vervolg en Jennifer Grey keert hierin terug als Baby

Dat is nog eens 'having the time of your life'!

Een gezinsvakantie bij Kellerman's, een watermeloen en een verboden romance. Fans weten meteen waar we het over hebben, namelijk de film Dirty Dancing. En voor diezelfde fans hebben we leuk nieuws: er komt een Dirty Dancing-vervolg aan en niemand minder dan Jennifer Grey, die de rol van Baby in de eerste film vertolkte, zal hierin te zien zijn.

Nieuwe film

Het is alweer 35 jaar geleden dat Dirty Dancing verscheen. Daarna kwamen de makers nog met Dirty Dancing: Havana Nights, maar dat was geen vervolg en zeker geen succes. De producers lijken nu opnieuw een poging te wagen. Lionsgate kondigde tijdens ComicCon in Las Vegas aan dat er een nieuwe film in de maak is. Veel liet het entertainmentbedrijf niet los over het vervolg, maar één ding deden ze wel vast uit de doeken: in het vervolg keert Jennifer Grey terug naar Kellerman's.

Het succes van de eerste film

Back in the days, en nu eigenlijk nog steeds wel, was Dirty Dancing een enorm succes. De film verscheen in 1987 en werd gemaakt met een budget van 6 miljoen dollar, maar behaalde een winst van 64 miljoen dollar. Ook won de film een Oscar voor die ene iconische song: (I've Had) The Time of My Life.

De film speelde zich af in 1963 en draaide om de Housemans die richting het Kellerman's resort afreisden voor hun gezinsvakantie. Daar ontmoet Baby Houseman de dansleraar van het resort, Johnny. Wanneer Johnny's danspartner Penny ongewenst zwanger raakt en een abortus wil ondergaan, neemt Baby haar plaats in voor een optreden. Maar daarvoor moet ze eerst leren dansen met Johnny. Dit gaat niet van het leien dakje, maar uiteindelijk slaat de vonk over tussen Baby en Johnny.

Patrick Swayze

De iconische rol van Johnny werd destijds vertolkt door Patrick Swayze. In 2009 verloor de acteur de strijd met stadium vier alvleesklierkanker en overleed hij op 57-jarige leeftijd. Veel weten we nog niet over het plot van de nieuwe film, maar wij vermoeden dat de makers er een eerbetoon aan Patrick in zullen verwerken.

Bron: Her.ie, IMDB | Beeld: Dirty Dancing