Mona Kattan over haar liefde voor parfum: ‘De parfumkeus voor een bruiloft is net zo belangrijk als de jurk’

De entrepreneur vertelt aan Marie Claire hoe haar liefde voor parfum tot stand is gekomen.

Mona Kattan ken je vast als de zus van Huda Kattan, de founder van Huda Beauty. De Amerikaans-Irakese entrepreneur is daarnaast founder van Kayali Fragrance en heeft een parfumgarderobe bestaande uit meer dan duizend geuren. Dus als iemand overloopt van parfumfavorieten, is zij het wel.

De geuren op de grote dagen

Onlangs stapte Mona Kattan in het huwelijkse bootje met haar verloofde Hassan Elamin. De beauty maakte indruk met haar prachtige voorkomen tijdens een privégelofteceremonie in Dubai. Zij en Hassan hadden alles tot in de puntjes verzorgd. De foto’s waren stunning, dito de jurk en aankleding. Maar welke geur droeg de bruid eigenlijk? In een gesprek met Marie Claire vertelt de beauty er meer over. “We hadden meerdere ceremonies, dus ik maakte gebruik van de gelegenheid om een aantal van mijn favoriete Kayali geuren te dragen”, vertelt ze over haar geurkeuzes. Een van die geuren moet echter nog een beetje under warps blijven. “Een van die geuren is nog topgeheim, een waar ik aan werk met mijn man. Volgend jaar gaan we die uitbrengen!”

Gelukkig droeg Mona ook een aantal geuren waar ze wél over kan vertellen. “Voor de intieme familieceremonie combineerde ik Deja Vu White Flower 57 met Musk 12 en Vanilla 28. Dit was een ongelooflijk romantische, zwoele en zoete combinatie van al mijn favoriete noten.” Voor de religieuze ceremonie combineerde Mona opnieuw meerdere geuren. “De Sweet Diamond Pink pepper 25 met de Utopia Vanilla Coco 21, wat een warme, pittige combinatie was die me deed denken aan het gevoel van verliefd worden en gewoon gelukkig zijn.”

De geuren kiezen voor de grote dag was voor Mona iets heel speciaals. “Ik heb daar lang over nagedacht”, bekent ze. “Ik heb het gevoel dat je geurkeuze voor je trouwdag net zo belangrijk is als de jurk, omdat het gaat om het creëren van een stemming en het markeren van de herinnering. Elke keer als ik deze combinaties ruik, brengen ze me meteen terug naar deze speciale momenten.”

Liefde voor parfum

Aangezien een trouwdag een heel bijzondere dag is, zou je bijna denken dat Mona die dag haar favoriete geur droeg. Maar niets is minder waar. Haar favoriete parfum is namelijk Watch van Micallef, een geur die erg speciaal voor haar is. “Het was mijn eerste niche parfum”, legt ze uit. “Het was de parfum waardoor ik verliefd werd op niche parfums, en het deed me realiseren dat ik op een dag ook mijn eigen label wilde hebben. Ik benaderde zelfs de founders van Micallef en vroeg of ik de PR gratis voor ze mocht doen. Dat heb ik een lange tijd gedaan en daardoor werd ik nog meer verliefd op parfum. Watch was mijn favoriete geur die ik tien jaar lang droeg en nu nog steeds vaak draag.”

Mona’s liefde voor parfum raakte nooit meer bekoeld. Je kunt zelfs stellen dat die nóg meer groeide. Niet zo gek dat parfum ook een groot effect heeft op hoe Mona zich voelt. “Parfum heeft een groot effect op mijn emoties als ik het opdoe”, vertelt ze. “Dat is ook een van de redenen waarom ik verliefd werd op parfum. Vanwege de transformerende kracht die het heeft op hoe we ons voelen. Ik gebruik het echt als een mood booster, of als een shifter als ik me energiek, sensueel of vrouwelijk wil voelen.” Ook hecht de entrepreneur veel waarde aan de associaties die je met een parfum kunt hebben als je het eerder droeg tijdens een speciaal moment. “Het kan je de herinnering opnieuw laten beleven.”

Beeld: BrunoPress 

Laatste nieuws