5 must-see modefilms die je kunt streamen

Ook tippen we een aantal leuke modeseries.

Waar je filmvoorkeur ook naar uitgaat, er is een aantal films die je echt gezien moet hebben. Forrest Gump, The Notebook en Schindler's List zijn enkele voorbeelden. Maar ook wat modefilms betreft is er een aantal titels die je echt een keer gezien moet hebben.

House of Gucci

In House of Gucci schittert Lady Gaga als Patrizia Reggiani die trouwt met Maurizio Gucci (gespeeld door Adam Driver.) De familie Gucci is bereid om ver te gaan om de naam van hun befaamde modemerk hoog te houden. Heel ver. En dat levert veel familieschandalen op...

Hoewel het verhaal an sich al leuk is om te zien, hadden we ook veel aandacht voor de make-up en hairstyling in deze film. Niet zo gek dat de film dan ook bekroond werd met een Oscarnominatie voor beste make-up en haarstyling. 

House of Gucci is te zien bij Pathé Thuis. 

The Devil Wears Prada

Het blijft een klassieker en mag dus niet in dit lijstje ontbreken: The Devil Wears Prada. In deze film speelt Anne Hathaway het karakter Andy Sachs, de assistent van de gevreesde Miranda Priestly (Meryl Streep) die de editor-in-chief is van een modemagazine Runway. Hoewel Andy eerst struggelt als assistent, weet ze uiteindelijk haar weg te vinden in de fashionwereld. 

En jawel, de outfits in deze film zijn zeker ook het kijken waard. Zo sleepte kostuumontwerper Patricia Field de Oscarnominatie voor Beste Kostuumontwerp in de wacht. Overigens werd Meryl Streep voor deze film bekroond met een nominatie voor Beste Actrice. 

The Devil Wears Prada is te zien bij Amazon Prime, Disney+, Pathé Thuis en Apple TV.

Phantom Thread

Phantom Thread speelt zich af in 1950 en gaat over de getalenteerde ontwerper Reynolds Woodcock (Daniel Day-Lewis). Als hij Alma (Vicky Krieps) ontmoet raakt hij door haar geïnspireerd. Ze wordt al snel het middelpunt van zijn leven en zet zijn leven op zijn kop. 

De kleding die de acteurs in de film dragen zijn allemaal om door een ringetje te halen. Niet zo gek dat de film dan ook werd bekroond met de Oscar voor Beste Kostuumontwerp. Daarnaast sleepte de film nog vijf andere Oscarsnominaties in de wacht. Het kijken waard dus!

Phantom Tread is te zien bij Pathé Thuis, Amazon Prime en Netflix. 

Confessions of a Shopaholic 

In tegenstelling tot bovengenoemde films werd Confessions of a Shopaholic niet genomineerd voor en Oscar, maar leuk is-ie zeker. Isla Fisher speelt journalist Rebecca Bloomwood, die totaal niet om kan gaan met geld. Om meer geld bij elkaar te sprokkelen, solliciteert ze bij – hoe ironisch – het geldmagazine Successful Saving. Waar ze al snel een romantische klik krijgt met hoofdredacteur Luke Brandon (Hugh Dancy).

Confessions of a Shopaholic is te zien bij Amazon Prime, Apple TV, Pathé Thuis en Disney+.

Last Night in Soho 

De ambitieuze modeontwerpster Eloise (Thomasin McKenzie) is op mysterieuze wijze in staat om terug te reizen in de tijd. Ze reist naar de jaren zestig in Londen, waar fashion booming is. Daar leert ze de zangeres Sandie (Anya Taylor-Joy) kennen. Alle glitter en glam blijkt alleen plaats te maken voor een duister geheim… 

Last Night in Soho is te zien bij Pathé Thuis, Amazon Prime en Apple TV. 

Series

Kijk je liever een serie in plaats van een film? Dan zijn dit ook nog echte aanraders:

  • Emily in Paris (Netflix)
  • The Bold Type (Netflix)
  • Next in Fashion (Netflix)
  • Girlboss (Netflix)
  • Making The Cut (Prime Video)
  • The Fashion Show (Apple TV)
  • Project Runway (Apple TV)

Bron: Grazia | Beeld: The Devil Wears Prada