Marie Claires weekendtips

Van prachtige digitale kunstinstallaties tot een bierfestival.

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag iets doen? Marie Claire tipt! Dit wil je aankomend weekend niet missen.

Bekijk meeslepende digitale kunst in Fabrique des Lumières

Het klinkt Frans, maar het is gewoon te bezoeken in Nederland: het digitale kunstcentrum Fabrique des Lumières. In dit kunstcentrum kun je meeslepende exposities van klassieke, moderne en hedendaagse kunstenaars bewonderen, met op dit moment onder andere de creaties van Gustav Klimt. Fabrique des Lumières is een initiatief van het Franse bedrijf Culturespace dat vooral bekendstaat om de oprichting van Atelier des Lumières - de digitale expositie die Emily (Lily Collins) en Gabriel (Lucas Bravo) in Emily in Paris bezochten.

Wanneer:

Zondag tot en met donderdag van 09:00 tot 17:00

Vrijdag en zaterdag van 09:00 tot 21:00.

Waar:

Zuiveringshal West op het Westergasterrein in Amsterdam.

Scoor een lekkernij voor Moederdag voor jou en je moeder

Nog op zoek naar een leuk uitje voor jou en je moeder (of schoonmoeder, buurvrouw, beste vriendin, tante), dan zit je bij WSHS in Gouda goed. Boek het Woman of the World-arrangement en jij en je moeder worden vervolgens helemaal in de watten gelegd. Eerst met een fine dining experience bij restaurant Lizz, daarna met cocktails bij cocktailbar Coco en 's ochtends – na een heerlijke overnachting – kunnen jullie genieten van een uitgebreid ontbijt in de Regentkamer en een bezoek aan Spa Gouda. Klinkt niet gek, toch?

Waar: 

WSHS in Gouda.

Biertjes proeven tijdens het TAPT festival

Goed gezelschap, leuke spelletjes, lekkere hapjes en dat alles onder het genot van een heerlijk biertje. Het kan bij het TAPT festival. Voor de vijfde keer op rij vindt dit jaar het bierfestival plaats in Nederland. Tijdens TAPT schenken de aanwezige brouwerijen speciale biertjes (maar ook wijnen, als dat meer je ding is) en geniet je van de leuke activiteiten op het terrein. En hoewel de nadruk van zo'n bierfestival ligt op bier, is het voor niet-bierdrinkers ook leuk om te bezoeken.

Wanneer:

6 en 7 mei.

Waar:

Besjeslaan, Leiden.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door TAPT (@tapt_festival)

Kun je dit weekend niet naar Leiden komen om wat voor reden dan ook? Don't worry, want het festival vindt dit jaar op meerdere locaties plaats:

14 mei: Amsterdam Oost

17 & 18 juni: Vlissingen

24 en 25 juni: Leeuwarden

8,9 en 10 juli: Utrecht

15 en 16 juli: Den Haag

29 en 30 juli: Haarlem

12 en 13 augustus: Breda

26 en 27 augustus: Rotterdam

16 en 17 september: Amsterdam West.

Beeld: BrunoPress, Instagram