Kim Cattrall laat eindelijk weten wat ze van AJLT vindt en neemt geen blad voor de mond

"De serie is eigenlijk een derde film. Dat is hoe creatief het is."

SEX AND THE CITY: THE MOVIE (2008) - KIM CATTRALL.

Wat je mening over de Sex and the City-reboot ook is, in And Just Like That was Samantha Jones de grote afwezige. Kim Cattrall nam het personage zes seizoenen en twee films lang voor haar rekening. Toch keerde ze niet terug voor de revival. Nu vertelt de actrice hoe ze daarover denkt en ze heeft weinig goeds te zeggen over de nieuwe serie.

Ontdekt via social media

Naast het liken van een paar semi-bittere tweets hield Kim Cattrall de lippen nog stijf op elkaar wat betreft de reboot. Tot nu toe dan. De actrice heeft zich voor het eerst uitgesproken over de revival, die gaat over het leven van columnist Carrie Bradshaw en haar vriendinnen Miranda Hobbes en Charlotte York. Op dezelfde manier als wij, ontdekte ze dat er een nieuwe serie werd gemaakt: via social media.

"De serie is eigenlijk een derde film. Dat is hoe creatief het is", sneerde ze in een interview met Variety. "Ik ben nooit benaderd voor de reboot. Ik heb mijn gevoelens duidelijk gemaakt na een mogelijk derde film, dus ik ontdekte het net als ieder ander op social media."

Belachelijke verhaallijn

De reden waarom Kim destijds afhaakte, was omdat ze het script voor de mogelijk derde film belachelijk vond. Toen ze het las, stond erin dat ze ongewenste dick pics van een 14-jarige Brady zou ontvangen, de zoon van Miranda. Ze omschreef deze verhaallijn als 'hartverscheurend.' Het was voor haar een flinke domper dat haar karakter geen groei doormaakte als persoon. Een derde film kon wat haar betreft heel anders ingestoken worden.

Een goed idee was volgens haar dat het PR-bedrijf van Samantha in zwaar weer zou verkeren. "Misschien moest ze het verkopen vanwege financiële struggles", bedacht Kim. "2008 was moeilijk. Ik bedoel, dit is een scenario waar een van mijn reps zomaar mee kwam, en ik vond het een geweldig idee. In plaats van (een verhaallijn met, red.) een minderjarige jongen...".

Niet terugkeren voor een nieuw SATC-project

Kim had graag gezien dat er iets specials gebeurde 'om een derde film te rechtvaardigen'. Dat dit niet gebeurde was iets waar de actrice overigens ook vrede mee had. En dus vond ze het oké om niet nog een SATC-project aan te gaan, hoe moeilijk en eng ze dat ergens ook vond. "Het is belangrijk om te weten wanneer genoeg, genoeg is."

Bron: Variety | Beeld: BrunoPress