Oh my: dit is het vermogen van de Selling Sunset-cast

Mirror, mirror on the wall, who is the richest of them all?

We hebben allemaal zo onze guilty pleasures en aan Netflix' top 10 te zien zijn wij niet de enigen die Selling Sunset kijken. Het is en blijft natuurlijk een realityserie, maar de dames staan zeker hun mannetje wel, want er moeten ook huizen verkocht worden (hallo commissie!). En dat maakte ons nieuwsgierig. Want hoeveel staat er inmiddels op hun bankrekening?

Die commissie

Werk je in Nederland als makelaar, dan ben je in loondienst en word je iedere maand netjes uitbetaald. Bij de Oppenheim Group in LA gaat dit nét een tikkie anders. De makelaars leven van de commissies die zij per huis verdienen en krijgen geen vast uurloon.

Mary Fitzgeraldreal estate agent uit de Netflixhit, vertelde vorig jaar al aan Express dat dit het enige nadeel is aan het werken in deze business. “Soms spendeer je maanden aan een klant en verandert diegene plotseling van gedachten. Maar soms vind je een klant die meteen een zwak heeft voor een huis – dan verdien je gemakkelijk een giga commissie. Helaas is dit niet vaak het geval.”

Ondanks de uitleg van Mary blijkt uit de serie dat de dames allesbehalve krap bij kas zitten. De auto’s, outfits, hakken en extravagante feestjes laten zien dat er absoluut niet op een houtje gebeten hoeft te worden. Aangezien het uurloon niet duidelijk uit te drukken is, kijken we naar de vermogens van de castleden – want ja, waarom ook niet.

Chelsea Lazkani: 500.000 dollar

The newbie van de Oppenheim Group is natuurlijk Chelsea Lazkani. Ze maakte een verpletterende indruk door meteen een koper te vinden voor een huis aan Franklin Avenue. Dat leverde haar een leuke commissie op én een desk at the O-group. Volgens Express komt haar vermogen neer op een half miljoen dollar. Diezelfde website bericht dat haar man Jeff Lazkani het ook niet verkeerd doet. De zakenman heeft een vermogen van 250.000 dollar.

Mary Fitzgerald: 1 miljoen

Een miljoen op je bankrekening hebben staan? Not bad. Mary Fitzgerald doet het hartstikke goed als agent, en kreeg zelfs een promotie tot leidinggevende. Haar inkomen haalt ze dan ook met name uit haar commissies. En uit haar side hustle. Samen met haar man Romain Bonnet koopt ze namelijk huizen die ze samen opknappen en vervolgens met winst (hopen te) verkopen.

Maya Vander: 1 miljoen

Als iemand een druk leven heeft, is het Maya Vander wel. Ze verdeelt haar tijd tussen Los Angeles en Miami. In LA werkt ze als makelaar bij The Oppenheim Group, in Miami vervult ze diezelfde functie bij Douglas Elliman Real Estate.

Amanza Smith: 1 miljoen dollar

Voorheen werkte Amanza Smith als interieurontwerper en model, maar sinds ze haar vastgoedlicentie behaalde werkt ze ook als makelaar voor The Oppenheim Groep. Hoewel we haar niet de meeste huizen zien verkopen, doet ze het ook niet slecht. Zo is haar vermogen naar verluidt 1 miljoen dollar waard.

Christine Quinn: 1.5 miljoen dollar

Als iemand altijd in extravagante outfits voor de dag komt is het Christine Quinn wel, outfits waarvan wij zeker weten dat er wel een pittig prijskaartje aan hangt. Ze kan het zich blijkbaar veroorloven. Volgens Women's Health komt het vermogen van Christine neer op 1.5 miljoen dollar. Dat heeft ze te danken aan haar commissies en haar sponsordeals op Instagram. En dan is ze natuurlijk nog getrouwd met retired tech entrepreneur Christian Richard, die weer goed is voor zo'n 20 miljoen dollar.

Davina Potratz: 2 miljoen dollar

Over dat huis van 75 miljoen dollar zullen we het maar niet hebben (of over de commissie die daarbij hoorde), maar Davina Potratz zit er alsnog warmpjes bij. Zo zou ze een vermogen van 2 miljoen dollar hebben.

Emma Hernan: 3 miljoen dollar

De meeste makelaars bij de O-group verdienen hun meeste geld aan commissies, maar voor Emma Hernan lijkt het niet het geval te zijn. Zij zou het meeste verdienen met haar bedrijf Emma Leigh & Co, een bedrijf dat diepvries empanadas verkoopt. En die blijken niet goedkoop. Een blik op de website van Emma en je ziet dat je voor 36 empanadas 99,99 dollar moet betalen!

Heather Rae El Moussa: 3 miljoen

Iemand die het ook niet slecht heeft is Heather El Moussa. Volgens The Sun is zij 3 miljoen dollar waard. Voordat ze als realtor aan de slag ging was ze een model en sleepte ze de titel Playboy's Miss Februari in 2010 in de wacht. Toen ze 27 jaar was ging ze aan de slag als makelaar en verdiende ze behoorlijke commissies door het verkopen van multi-million dollar homes. Ze gaf vorig jaar het jawoord aan Tarek El Moussa. Ook hij is werkzaam in de makelaardij en heeft een vermogen van zo'n 15 miljoen dollar.

Chrishell Stause: 5 miljoen dollar

Voor Chrishell Stause aan de slag ging als real estate agent had ze er natuurlijk al een hele acteercarrière op zitten. Ze maakte furore met Days Of Our Lives - waar ze vast een lieve duit aan overhield. Ze harkt natuurlijk ook heel wat bedragen binnen met haar commissies en sponsordeals.

Vanessa Villela: 5 miljoen dollar

Chrishell is niet de enige die veel overhield aan haar acteercarrière. Ook Vanessa Villela hield daar een leuk bedrag aan over. Ze speelde mee in verscheidene Mexicaanse hitseries, maar verruilde haar carrière als actrice voor die van makelaar. Hoewel ze nog wat moeite heeft met het verkopen van huizen, hoeft ze zich geen zorgen te maken om geld. Zo meldt Pop Buzz dat ze een vermogen heeft van 5 miljoen dollar.

Jason Oppenheim: 50 miljoen dollar

Het is natuurlijk geen verrassing dat de Oppenheim-broers het grootste vermogen hebben. Volgens Bustle is het vermogen van Jason Oppenheim 50 miljoen dollar waard. Zijn betovergrootvader richtte in 1889 de Stern Realty Co. op en toen Jason toetrad tot het bedrijf veranderde hij de naam naar The Oppenheim Group.

Brett Oppenheim: 50 miljoen dollar

Ook het vermogen van Brett Oppenheim wordt geschat op 50 miljoen dollar. Nadat zijn broer de naam van het bedrijf van hun betovergrootvader veranderde, kwam hij ook bij het bedrijf. Het power duo verkocht door de jaren heen paleisjes aan rijk en bekend Hollywood.

Bron: Bustle, Pop Buzz, House Beautiful, Emma Leigh & Co | Beeld: Selling Sunset, Instagram