Easy peasy: zo maak je op een natuurlijke wijze beachy waves bij jezelf

Er komt geen krultang aan te pas.

Lees ook

Beachy waves zijn het kenmerk van de zomer. Je zou denken dat je hiervoor speciaal naar het strand moet gaan, maar niets is minder waar. Het is namelijk ontzettend eenvoudig om warrige krullen bij jezelf te creëren. We leggen je uit hoe je dat doet.

Zout water

Beachy waves ontstaan wanneer je haar in contact komt met zout water. Zodra je haar opdroogt krimpt het een beetje, waardoor er krullen ontstaan. Nu kun je steeds naar het strand gaan voor zomerse krullen – wat op zich geen straf is – maar er zijn ook manieren zonder zee of krultang waarmee je hetzelfde effect krijgt.

Riem van je badjas

Op TikTok gaat er nu een handig trucje rond waarmee je alleen een riem van een badjas nodig hebt. Klinkt simpel, toch? Centreer de riem (of kniekousen of panty’s) op de bovenkant van je hoofd waar je normaal gesproken een hoofdband zou plaatsen. Draai dan zo’n vijf centimes haar rond de riem, waarbij je elke sectie samenvoegt totdat je een lange draai hebt gemaakt. Maak de uiteindes vast met een haarelastiekje en draai het vervolgens in een hoge knot. Een scrunchie is hiervoor zeker een must!

Herhaal het proces en ga daarna slapen. De volgende morgen spray je haarlak over je haar en haal je voorzichtig de riem uit je haar. Het resultaat: prachtige, subtiele krullen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht dat is gedeeld door @lateciat

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jen Ceballos (@endlesslyloveclub)

Vlechten en coaten

Geen riem of sokken bij de hand? Dan zijn er ook nog andere opties om te proberen. Zo leert CurlNamedLauren ons dat het ook lukt met twee vlechten. Verdeel je haar en vlecht daarna alle delen apart. Voordat je de vlechten eruit haalt, coat je ze eerst met arganolie. Nadat je je haar hebt ontward, draai je je golven in een diep zijdeel en kneed je zachtjes het midden van je haar en de punten totdat het op een natuurlijke wijze begint te vallen. Voor extra volume kun je met een borstel rustig bij de wortels borstelen zodat je haar nog voller lijkt. Voilà!

Bron: Cosmopolitan | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook