Dit zijn de leukste queer-series van het moment

Van Heartstopper tot It's a Sin en de nieuwe serie First Kill.

Zoek je nog nieuw kijkvoer? Dan ben je aan het juiste adres. Streamingdiensten zetten namelijk wekelijks dan wel maandelijks nieuwe series online. Om je een handje te helpen, hebben wij alvast de leukste queer-series van het moment voor je geselecteerd.

Heartstopper

Een serie die nog niet zo lang op Netflix staat, maar nu al onwijs populair is: Heartstopper. In de serie, die een verfilming is van de bestseller graphic novels van Alice Oseman, zien we hoe de zachtaardige Charlie de populaire Nick ontmoet. Al snel ontdekken ze dat hun vriendschap uitgroeit tot een onverwachte romance. Ben je na het eerste seizoen ook verslaafd geraakt aan Charlie, Nick en de andere personages? Netflix heeft al aangekondigd dat er een tweede én derde seizoen gaat komen.

Elite

Ben je ook hooked aan Elite? In de populaire Spaanse Netflix-serie volgen we het leven op Las Encinas, waar rijke studenten de orde uitmaken. Als drie arbeidskinderen zich inschrijven bij de exclusieve privéschool, leidt de confrontatie tussen de arme en rijke studenten tot een moord. Het vijfde seizoen van de LGBTQ-inclusive serie is vorige maand op Netflix verschenen. Kortom, dat wordt smullen!

First Kill

Het eerste seizoen van First Kill moet nog verschijnen, maar is zeker noemenswaardig. In de serie volgen we de tienervampier genaamd Juliette die haar eerste moord moet plegen, zodat ze haar plaats kan innemen tussen een machtige vampierfamilie. Juliette zet haar zinnen op een nieuw meisje in de stad genaamd Calliope, een vampierjager uit een familie van beroemde moordenaars. Gaat het haar lukken om haar te vermoorden of valt ze als een blok voor Calliope?

It's a Sin

De Britse dramaserie It's a Sin speelt zich af tussen 1981 en 1991 in Londen en volgt een groep vrienden tijdens de aidscrisis in de jaren tachtig. De coming of age-serie maakte meteen veel los bij de kijkers en brak alle kijkcijferrecords. Met in de hoofdrol niemand minder dan Olly Alexander van de band Years & Years. Je kijkt de serie op HBO Max.

Queer As Folk

Het zesde seizoen van Queer As Folk is bijna uit, met in het nieuwe seizoen niemand minder dan Sex And The City-actrice Kim Cattrall. In de serie speelt ze Brenda, een Martini-drinkende Southern trailerparkbewoonster. In de serie draait het om een groep vrienden uit de club die na een tragedie steun vinden in de homogemeenschap. Helaas is de serie alleen nog op Peacock te zien. Finger crossed dat het snel naar Nederland komt!

Bron: Gay Times, Out, VPRO| Beeld: Netflix, YouTube